ADLİ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Klavye başında sapıklık poliste bitti

Klavye başında sapıklık poliste bitti

Mağusa'da sahte Facebook hesabı kullanarak Messenger üzerinden cinsel içerikli mesaj attığı tespit edilen Bekir Yiğit tutuklandı. Polis soruşturmasında zanlının telefonunda yaptığı incelemede yeni tespitlere ulaşırken, Yiğit'in ardından bir kişi daha tutuklandı.

Yayın Tarihi: 04/04/19 07:36
okuma süresi: 3 dak.
Klavye başında sapıklık poliste bitti
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Sosyal paylaşım siteleri ve mesajlaşma programlarının yaygın olarak kullanıldığı günümüzde, kötü niyetli kişiler teknolojinin faydalarını zararlı ortamlara dönüştürüyor.

Mağusa'da önceki gün Bekir Yiğit isimli şahıs sahte Facebook hesabı ile açtığı Messenger üzerinden 22 yaşındaki bir kadına cinsel içerikli mesaj atınca polisin başarılı soruşturması üzerine tutuklandı. Zanlı Yiğit'in cep telefonunu emare alan polis, telefonda yaptığı incelemede bazı fotoğraflar ve yüzlerce yazışma tespit etti. Derinleşen soruşturmada 1 kişi daha tutuklandı. Zanlı Bekir Yiğit "Cinsel taciz" suçlaması ile dün Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarılarak hakkında 2 gün tutukluluk süresi temin edilirken, zanlı G.N.'nin "özel hayatı ihlal etmek" suçlaması ile bugün yargıç karşısına çıkarılacak.

SAHTE FACEBOOK HESABI İLE CİNSEL İÇERİKLİ MESAJ ATTI

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Şükrü Hafız mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı Bekir Yiğit'in 2018 yılından itibaren "Sercan Toz" ismi ile kullandığı sahte Facebook hesabı üzerinden 22 yaşındaki kadına bir çok kez cinsel içerikli mesaj attığını kaydetti.

Zanlının 2 Nisan 2019 tarihinde tespit edildiğini ifade eden Hafız, zanlının cep telefonunun emare alındığını ve yapılan incelemede zanlının birçok kadına benzer şekilde mesajlar attığını, yüzlerce mesajın tespit edildiğini söyledi.

İfadesi alınması gereken birçok kişinin olduğunu söyleyen Hafız, zanlının 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

1 KİŞİ DAHA TUTUKLANDI

Ülkemizde bu tür suçlar için Bilişim Suçları Yasası bulunmuyor. Ancak bu tür konularda yapılan şikayetler üzerine polis paylaşım ve yazışmaların içeriğine göre işlem yürütüyor.

Cinsel içerikli mesajların üzerine polise şikayet edilen zanlı Bekir Yiğit Mağusa'da bir randevu ayarlanarak tespit edildi ve Mağusa Polis Müdürlüğü'ne bağlı Adli Şube Amirliği ekipleri tarafından tutuklandı.

Zanlının cep telefonu üzerinden soruşturmasını derinleştiren polis telefonda tespit ettiği bazı fotoğraflar üzerine G.N. isimli kişiyi de tutukladı. Zanlıların sahte Facebook ve WhatsApp gibi mesajlaşma uygulamaları üzerinden gerçekleştirdikleri sohbetlerle kadınları ve yaşı küçük bazı kızları cinsel ilişkiye girmek için kandırmaya çalıştıkları düşünülüyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.