ADLİ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

İosif'in yargı süreci başlıyor

İosif'in yargı süreci başlıyor

Güney Kıbrıs'ta Nicos Rodotheou'yu öldürmeye teşebbüs ettikten sonra sahte kimlikle Kuzey Kıbrıs'a kaçan APOEL Derneği eski Başkan Yardımcısı Iosif Iosif Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.

Yayın Tarihi: 06/04/19 10:19
okuma süresi: 2 dak.
İosif'in yargı süreci başlıyor
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Güney Kıbrıs'ta iş adamı Nicos Rodotheou'yu öldürmeye teşebbüs edip uyuşturucu suçlarına karıştığı gerekçesi ile Rum polisi tarafından aranırken, Mağusa'da kaldığı evde 2 adet tabanca ve 100 adet mermiile tespit edilerek tutuklanan Sifis lakaplı bir dönem Hellenik Cumhuriyeti Atletik Futbol Kulübü'nde (APOEL) APOEL Derneği Başkan Yardımcılığı yapan Iosif Iosif'in yargı süreci başlıyor.

17 Ocak 2019 tarihinden beri hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde yargılanmayı bekleyen sanık Iosif dün yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı. Sanık Iosif tasarrufunda bulunan tabancalar ile patlayıcı maddeler ve izinsiz ikamet ile sahte resmi evrak düzenleme suçlarından oluşan toplam 12 itham edildi. Sanık Iosef'in davaları ilk tahkikat duruşması yapılmaksızın evrak üzerinden Ağır Ceza Mahkemesi'ne havale edildi. Mahkeme Iosef'in davalarını Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin oturum yapacağı 22 Nisan 2019 tarihine tehir etti.

MAĞUSA'DA TUTUKLANMIŞTI

Bilgi Değişim Ofisi'nden alınan bir bilgide Güney Kıbrıs'ta "katle teşebbüs, kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde ile uyuşturucu" suçlarından aranmakta olan İosef İosef'in KKTC'de olduğunun öğrenilmesi üzerine 9 Ocak 2019 tarihinde yapılan araştırmada sanığın Gülseren bölgesinde kaldığı tespit edilerek mahkeme emri ile söz konusu ikametgaha operasyon düzenlendi.

Evde yapılan aramada 2 adet 9 mm çapında Baretta marka tabanca, 2 adet şarjör içerisinde toplam 15 mermi, ve 2 kutuda toplam 85 adet canlı mermi bulundu.

Evde sahte olduğuna inanılan Nicholas Nicholou ismine düzenlenmiş ancak üzerinde zanlının fotoğrafının bulunduğu 1 adet Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportu bulunurken polis ilerleyen günlerde de suçla bağlantısı olduğu tespit edilen 2 kişiyi daha tutukladı

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.