ADLİ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Ngok'un cinayet zanlılarına ek tutukluluk: 6'sı serbest

Ngok'un cinayet zanlılarına ek tutukluluk: 6'sı serbest

TMT anı ormanının toprak yol girişinde ölü bulunan Walshak Augustine Ngok'un cinayet zanlılarının 6'sı serbest bırakılırken, 6'sı ise mahkemeye çıkarılarak ek tutukluluk aldı.

Yayın Tarihi: 26/04/19 08:00
okuma süresi: 3 dak.
Ngok'un cinayet zanlılarına ek tutukluluk: 6'sı serbest
A- A A+
Kıbrıs Postası - Emel Doğan

Kıbrıs Postası'nın önceki gün manşetinde yer verdiği haber ile birlikte cinayetin neden işlendiğine ilişkin gerçekler su yüzüne çıkmaya başladı. Serhat İncirli haberine 'polis karakola götürseydi cinayet işlenmeyecekti' başlığını attı,mahkemede verilen şahadetler ise İncirli'nin yazdıklarını doğrulamaya başladı.

Ngok'un Girne Limanı'ndaki Corner Balık Restoranı'nda yemek yediği sırada başka bir grupla kavga ettiği, polis tarafından bittiği sanılan kavganın, polisler gittikten sonra devam ettiği ve daha sonra ise Ngok'un cesedine ulaşıldığı belirlendi.

Boğma ve darp edilme sonucu ölen Ngok'un, "Taamüden adam öldürme" suçlamasıyla tutuklanan zanlıları Ezeh Christopher, Ambrose Kelechi Onyeukwu, Nana Fosu Awoture Nkansah, Wayne Ayanda Moyo, Afamaefune Hanry Uwadibie ve Âmânda Nyambawe dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarılarak 8 gün ek tutukluluk aldı.

Meseleyle ilgili olarak mahkemede yeminli şahadet veren Müfettiş Muavini Cem Ozan, 19 Nisan sabahı saat 07.00 sıralarında WalshakAugustineNgok'un cesedinin bulunduğunu belirtti.

Ozan, Adli tıp uzmanı tarafından cesede yapılan otopside maktulun künt kafa travması, beyin kanamaları ve elle boğma (asfiksi) sonucu öldürüldüğünü belirterek olayla ilgili yürütülen soruşturmada çevre şahadetleri ve incelenen kamera görüntülerinde zanlılara ulaşıldığını kaydetti.

Cem Ozan, zanlıların üç günlük tutukluluk süresinde doktor kontrolünden geçirildiklerini ve 10 tanıktan ifade alındığını ve olayın gerçekleştiği iki bölgeden de kamera görüntüleri alındığını belirtti.

NGOK'UN NİJERYA'DAKİ AİLESİNE ULAŞILDI

Ozan, zanlılara 22 Nisan'da verilen 3 günlük tutukluluk sürecinde, maktulün kimliğinin belirlenerek Nijerya'daki ailesine bilgi verildiğini, gönüllü ifadelerin teyidinin devam ettiğini ve zanlılardan toplam 7 gönüllü ifade alındığını söyledi.

Ozan, kamera görüntülerinin incelenmeye devam edileceğini belirterek tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlıların 8 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Cenkay İnan, meselenin ciddiyetine vurgu yaparak, zanlıların 8 gün daha tutuklu kalmalarına emir verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.