ADLİ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Kayıp Kıbrıslı Türk olayında cinayet şüphesi

Kayıp Kıbrıslı Türk olayında cinayet şüphesi

Geçtiğimiz Cuma sabahı, Londra'nın Canning Town bölgesinde bir eve baskın yapan İngiliz Polisi'nin, evin buzluğunda ölü iki kadın cesedi bulmasının ardından bulunan cesetlerden birinin, yaklaşık bir yıldır 'kayıp' olan Kıbrıslı Türk kadın Mary-Jane Mustafa olabileceği iddia ediliyor.

Yayın Tarihi: 30/04/19 12:42
okuma süresi: 3 dak.
Kayıp Kıbrıslı Türk olayında cinayet şüphesi
A- A A+
Girne Postası

Aslen Lefkoşalı olan 2 çocuk annesi 38 yaşındaki Mary Jane Mustafa, en son geçen yıl Mayıs ayında bölgedeki bir markette görüldükten sonra sırra kadem basmış, o günden beri de İngiliz Polisi tarafından 'kayıp' ilan edilmişti.

Londra'nın East End bölgesinde bulunan Canning Town bölgesindeki eve baskın düzenleyen polis, evin sahibi 'Ali' isminde birisinin arandığını açıklarken, İngiliz The Sun Gazetesi, söz konusu şahsın, polisin baskın yaptığı gün ortalardan kaybolduğunu ve yakın bir arkadaşını arayıp 'bazı kadınları öldürdüm' dediğini yazdı. Yine gazeteye konuşan bölge sakinleri, kayıp kişinin, ev sahibi ile bölgede görüldüğünü dile getirdi.

Gazete, Mary Jane Mustafa'nın geçen yıl Haziran ayında, Londra'da yaşayan yeğeni Ayşe Hüseyin tarafından polise 'kayıp' olarak bildirildiğini yazarken, polisin o günden beri aramalarını sürdürdüğünü ifade etti. Ayşe Hüseyin'in, kendi sosyal paylaşım sitesinden sık sık Mary Jane Mustafa'nın bulunması için çağrılarda bulunduğu yazan gazete, Hüseyin'in en son "Doğum gününde özlendin ve şimdi Noel'deyiz. Bugün kızını alıp Noel alışverişine gittim. Ona 'annen bu işi çözecek, erken zamanda geri gelecek' dedim" diye yazdığı öğrenildi.

Mary Jane Mustafa'nın, 19 yaşında bir oğlu ve ortaokula yeni başlayan bir kızı olduğu öğrenildi.

Öte yandan, olayın duyulmasının ve bulunan şahsın Mary Jane Mustafa olmasından şüphelenilmesinin ardından, Mustafa'nın yeğeni Hazel Özülkü'nün sosyal medya hesabından "şu an için negatif bir şey düşünmeye gerek yok çünkü onun sağ salim eve döneceğine inanıyoruz" diye yazdığını aktaran gazete, yine kardeşi Zeynep Sükan Mustafa'nın da sosyal medya hesabına "eve ne zaman dönüyorsun kardeşim? Seni inanamayacağın kadar çok özledik" diye yazdığını belirtti.

Bu arada polis, bulunan diğer kadın cesedinin kime ait olduğu konusunda ise herhangi bir bulgu açıklamadı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.