ADLİ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

İkametgah belgelerini istediği gibi dağıttı

İkametgah belgelerini istediği gibi dağıttı

Dipkarpaz'da Polat Paşa Mahallesi Muhtarı olan Zübeyir Akkurt, görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle tutuklandı. Hakkındaki soruşturma tamamlanan Akkurt dün İskele Kaza Mahkemesi'ne çıkarılarak teminatla serbest kaldı.

Yayın Tarihi: 08/05/19 07:30
okuma süresi: 5 dak.
İkametgah belgelerini istediği gibi dağıttı
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Dipkarpaz'da polise yapılan şikayet Polat Paşa Mahallesi Muhtarı olan Zübeyir Akkurt'un, yine Dipkarpaz'da bir başka muhtarın sorumluluğunda bulunan Ersin Paşa Mahallesi'nde ikamet eden 6 Güney Kıbrıs Rum Yönetimi vatandaşı ile köyde ikamet etmeyen 2 Güney Kıbrıs Rum Yönetimi vatandaşına ikamet belgesi vererek görevini kötüye kullandığı ortaya çıkardı.

Polis tarafından tutuklanan muhtar Akkurt, dün "Görevini kötüye kullanma", "Sahtekarlıkla para temini" ve "Köy ve mahalle ihtiyar heyetleri yasasına aykırı harekette bulunma" suçlarından dolayı dün İskele Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı. Polis mahkemede Polat Paşa Mahallesi Muhtarı Akkurt'un konu kişilerin 3'ünden toplamda 2 bin 945 Euro para temin ettiğini, 1 kişiyi ise kendi iş yerinde çalıştırarak 6 bin TL menfaat sağladığını açıkladı.

Hakkındaki soruşturmanın tamamlanmasının ardından muhtar Zübeyir Akkurt, tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

BAŞKA MAHALLELİ RUM VATANDAŞLARINA İKAMET BELGESİ

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Dinçer Özkıran, Dipkarpaz Polat Paşa Mahallesi muhtarı olan zanlı Zübeyir Akkurt'un 3 Nisan ve 22 Nisan 2016 tarihinde Dipkarpaz'da sakin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi vatandaşı Zacharias Psaras ile Charablina Psaras'a, Ersin Paşa mahallesinde ikamet ettiği halde Polat Paşa Mahallesi'nde ikamet ettiğini gösteren bir muhtar belgesi vererek "Köy ve Mahalle İhtiyar Heyetleri Yasasına aykırı harekette bulunduğunu" açıkladı.

3 kişiden toplam 2 bin 945 Euro aldığı tespit edildi

Polis memuru Dinçer Özkıran, zanlı Zübeyir Akkurt'un, 24 Nisan 2016 tarihinde Dipkarpaz'da sakin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi vatandaşı Lambros Şhambi'nin nikahlı eşi Mariana Şhambi ve Mariana Şhambi'nin oğlu olan Charis Şhambi'ye KKTC mavi kimlik kartı çıkartmaları için ikamet belgesi verdiğini belirterek, zanlının bunun karşılığında, kendisine ait "Depo Meze Restoran" isimli iş yerinde Lambros Şhambi'yi demir kaynak işinde çalıştırarak 6 bin TL menfaat elde ettiğini ve görevini kötüye kullandığını açıkladı.

Zanlının 24 Nisan 2016 tarihinde Dipkarpaz'da sakin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi vatandaşı Mariana Şhambi'ye, 31 Temmuz 2018 tarihinde ise CharisŞhambi'ye Ersin Paşa mahallesinde ikamet ettiği halde Polat Paşa Mahallesi'nde ikamet ettiğini gösteren bir muhtar belgesi de verdiğini belirten Özkıran, zanlının, Köy ve Mahalle İhtiyar Heyetleri Yasasına aykırı harekette bulunduğunu belirtti.

Muhtar Akkurt'un21 Eylül 2018 tarihinde ise Sipahi'de sakin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi vatandaşı Christos Fragkou'ya Dipkarpaz köyünde ikamet etmemesine rağmen 1000 Euro karşılığında ikamet belgesi düzenlediğini belirten polis memuru, 20 Ekim 2018 tarihinde de zanlının, Sevakis Evagora'ya Dipkarpaz köyünde ikamet etmemesine rağmen 1145 Euro karşılığında ikamet belgesi düzenleyerek her iki meselede de sahtekarlıkla para temin edip görevini kötüye kullandığını açıkladı. Özkıran, zanlının 25 Ekim 2018 tarihinde ise Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde ikamet eden Dipkarpazlı İlias Yannis Manidara'ya imzaladığı muhtar şahadetnamesi karşılığında 800 Euro para alarak görevini kötüye kullandığını açıkladı. Zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirten Özkıran, zanlının teminata bağlanmasını talep etti.

TUTUKSUZ YARGILANACAK

İskele Kaza Mahkemesi Yargıcı Dilşah Karayel, zanlı Zübeyir Akkurt'un, yurt dışına çıkışını yasaklayarak seyahat belgelerine el konulması yönünde talimat verdi.

Zanlının 5 bin TL nakdi teminat ödemesine karar veren Karayel, KKTC vatandaşı 1 şahsın 30 bin TL kefalet senedi imza etmesine ve haftada 1 gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmasına emir verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.