ADLİ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

İtfaiye memuru teminatla serbest bırakıldı

İtfaiye memuru teminatla serbest bırakıldı

Güney Kıbrıs'tan çalıntı araçların KKTC'ye geçirilerek parçalanması olayı ile ilgili polis ekiplerinin soruşturması devam ederken, yürütülen soruşturmada araç çetesinin yasa dışı yollardan geçiş yapmasına yardımcı olan itfaiye memuru dün Askeri Mahkeme'ye çıkarılarak serbest bırakıldı.

Yayın Tarihi: 27/06/19 07:30
okuma süresi: 3 dak.
İtfaiye memuru teminatla serbest bırakıldı
A- A A+
Kıbrıs Postası - Emel Doğan

Güney Kıbrıs'tan çalıntı araçların KKTC'ye geçirilerek parçalanması olayı ile ilgili yürütülen soruşturmada araç çetesinin Beyarmudu'nda yasa dışı yollardan Güney ve Kuzey arasında geçiş yapmasına yardımcı olmakla suçlu bulunan itfaiye memuru Hasan Karabıyıklı, dün Askeri Mahkeme'ye çıkarılarak serbest bırakıldı.

Meseleyle ilgili olarak mahkemede yeminli şahadet veren polis memuru Löğmen Yücetürk, 11 Haziran 2019 tarihinde Mağusa'da meydana gelen "Çalmak niyetiyle mal kaçırma" ve "Telefonda tacizlik" suçlarıyla ilgili olarak zanlı Hasan Karabıyıklı'nın telefonunda Marwan Ahbash'la Whatsapp yazışmalarının bulunduğunu aktardı.

Yücetürk, meseleyle ilgili olarak Salem Mohamde Gassim ve Motaz Malawaj'ın, Marwan Ahbash'ın isimli kişinin yönlendirmesiyle zanlı Karabıyıklı'nın kullanımındaki araçla Haziran 2019 tarihinde yasadışı olarak Güney Kıbrıs'a gitmelerine yardımcı olduğunu belirtti.

Yücetürk, zanlının 5 Haziran 2019 tarihinde ilgili iki kişinin yasadışı yollardan askeri yasak bölgeyi ihlal edip, Güney Kıbrıs'a gitmelerine yardımcı olduğunu ve 8 Haziran 2019 tarihinde ise KKTC'ye geri dönmelerini sağladığını söyledi.

Motaz Malawaj ve Salem Mohamde Gassim'in gönüllü ifade verdiğini ve iki zanlının, zanlı Hasan Karabıyıklı'nın poliste emare olarak bulunan arabasını doğru tanıttıklarını mahkemeye belirten Yücetürk, Beyarmudu'nda yaşadığını, zanlının Geçitkale İtfaiye Şubesi'nde itfaiyeci olarak görev yaptığını ve KKTC vatandaşı olduğunu söyleyerek, mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Temay Sağer, zanlının yargılanıncaya değin haftada bir gün ispat-ı vücutta bulunması, KKTC vatandaşı bir kefilin 100 bin TL'lik şahsi kefalet senedi imzalaması, 10 bin TL nakdi teminat yatırması ve yurtdışına çıkışının yasaklanmasına emir verdi.

İtfaiye memuru Hasan Karabıyıklı'nın görevinden uzaklaştırıldığı öğrenildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.