ADLİ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

3 TL'lik çakmağın bedeli 15 ay oldu

3 TL'lik çakmağın bedeli 15 ay oldu

Güzelyurt'ta bir haneye girerek 3 TL'lik çakmağı çalan Hasan Yalınayak'ın cezası belli oldu. Mahkeme, Yalınayak için 15 ay hapis cezası verdi.

Yayın Tarihi: 29/06/19 10:37
okuma süresi: 2 dak.
3 TL'lik çakmağın bedeli 15 ay oldu
A- A A+
Güzelyurt'ta 6 Mart'ta Osman Hür'e ait evin camından izinsiz bir şekilde girerek 3 TL'lik çakmağı çalmaktan yargılanan sanık Hasan Yalınayak, 15 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Yalınayak'ın davasında yargıç, "Ev açma" suçunun 7 yıla, "İkametgahtan sirkat" suçunun 5 yıla, "Kasti hasar" suçunun 3 yıla, "Mülke tecavüz" suçunun ise 2 yıla kadar hapis cezası öngören çok ciddi suçlardan olduğuna vurgu yaptı. Yargıç, açıkladığı kararında hırsızlık suçlarının toplumun huzurunu kaçırdığına ve hiç kimsenin Anayasa ile korunan "Konut dokunulmazlığı hakkını" ihlal etmeye hak ve yetkisi olmadığına dikkat çekti.

Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi, kamu yararı gereği bu tür suçları işleyenlere caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerektiğine ederek sanığın lehine ve aleyhine olan tüm hususlara değinip, oybirliği ile 15 ay hapis cezası verdiklerini açıkladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.