ADLİ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Plaj sapıkları cezaevinde

Plaj sapıkları cezaevinde

Mağusa Glapsides Plajında kadınların fotoğraflarını ve videolarını gizlice çektikleri tespit edilen Pakistan uyruklu 2 kişi mahkemenin uygun gördüğü teminat şartlarını yerine getiremeyip cezaevine gönderildi

Yayın Tarihi: 05/07/19 07:55
okuma süresi: 3 dak.
Plaj sapıkları cezaevinde
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Mağusa Glapsides Plajı'nda cep telefonları ile gizlice kadınların fotoğraflarını ve videolarını çektikleri tespit edilen Pakistan uyruklu zanlı Mohammad Awais ile Mohammad Usman hakkındaki soruşturma tamamlandı. "Özel hayatın gizliliğini ihlal etmek" suçlamasıyla aleyhlerindeki tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarılan zanlılar teminata bağlanırken, mahkemenin uygun gördüğü teminat şartlarını yerine getiremeyerek 1 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

CEP TELEFONLARINDA 13 VİDEO VE 16 FOTOĞRAF BULUNDU

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Şükrü Hafız mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı Mohammad Awais ile Mohammad Usman'ın, 30 Haziran 2019 tarihinde Glapsides Plajında tasarruflarında bulundurdukları cep telefonları ile gizlice kadınların videolarını ve resimlerini çekmek suretiyle özel hayatın gizliliğini ihlal ettiklerini açıkladı. Zanlıların 1 Temmuz 2019 tarihinde tespit edilerek tutuklandıklarını belirten Hafız, zanlıların tasarrufunda bulunan cep telefonlarında yapılan incelemede toplam 13 video ve 16 fotoğrafın tespit edildiğini açıkladı. Yürütülen soruşturmanın devam ettiğini ancak zanlıların etki etme olasılığının bulunmadığını ifade eden Hafız, zanlıların teminata bağlanmasını talep etti.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazan Aksun, zanlı Mohammad Awais ile Mohammad Usman'ın yurt dışına çıkışını yasaklayarak seyahat belgelerine el konulması yönünde talimat verdi. Zanlıların 3 bin TL nakdi teminat ödemelerine ve zanlıların şahsen 50 bin TL şahsi kefalet senedi imza etmelerine emir veren Aksun, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmalarına emir verdi. Teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlılar 1 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.