ADLİ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Kaza zanlısı Borak tutuksuz yargılanacak

Kaza zanlısı Borak tutuksuz yargılanacak

Bafra'da geçtiğimiz günlerde meydana gelen ve 24 yaşındaki Levent Bertaş isimli motosiklet sürücüsünün ağır yaralandığı kaza sonrasında tutuklanan Baki Borak teminatla serbest bırakıldı. Bertaş'ın hayati tehlikesi ise devam ediyor.

Yayın Tarihi: 09/07/19 07:34
okuma süresi: 5 dak.
Kaza zanlısı Borak tutuksuz yargılanacak
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Bafra'da 4 Temmuz tarihinde saat 17:10 sıralarında Baki Borak'ın yönetimindeki PR 989 plakalı araç ile Levent Bertaş'ın yönetimindeki motosikletin çarpışması nedeni ile Levent Bertaş'ın ağır yaralandığı trafik kazasının ardından tutuklanan Baki Borak'ın tutukluluk süresi dün doldu.

Kalp rahatsızlığı nedeni ile Mağusa Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Borak, İskele Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarılamazken, Borak gıyabında gerçekleşen duruşma sonrasında teminata bağlanarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Levent Bertaş'ın sağlık durumunun ise iyiye gittiği öğrenilirken hayati tehlikesinin devam ettiği edinilen bilgiler arasında.

"ZANLININ SAĞLIK DURUMU MAHKEMEYE ÇIKMASI İÇİN ELVERİŞLİ DEĞİL"

Olayın soruşturmasını yürüten polis subayı Müfettiş Muavini Derviş Çimer mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı Baki Borak'ın kalp rahatsızlığı ve yüksek tansiyon şikayeti ile ilgili Gazimağusa Devlet Hastanesi'nde yattığını kaydederek doktorundan verilen bilgide ise zanlı Borak'ın mahkemeye çıkmasında sakınca olduğunun öğrenildiğini kaydetti. Borak'ın kalp krizi riski oluğunu belirten Çimer, teminat duruşmasının zanlı Borak'ın gıyabında gerçekleşmesini talep etti. İddia Makamı'nın ve zanlı avukatının itirazı olmaması nedeni ile İskele Kaza Mahkemesi Yargıcı Dilşah Karayel, teminat duruşmasının zanlı Borak'ın gıyabında gerçekleştirilmesine izin verdi.

POLİS ZANLI HAKKINDAKİ SORUŞTURMASINI TAMAMLANDI

Polis subayı Derviş Çimer zanlı Baki Borak'ın 4 Temmuz 2019 tarihinde saat 17:10 sıralarında Bafra Plajı yolu ve Artemis Otel'e dönen yol kavşağında yönetimindeki PR 989 plakalı aracı ile dikkatsiz ve ihmalkarca sürüş yaparak ciddi yaralanma sonucu trafik kazası yaptığını açıkladı. Zanlının karşıdan gelip düz gitmekte olan araçlara öncelik hakkı vermeyerek, bir yolda ihtiyatsızca acele ve halka tehlike teşkil edecek şekilde araç sürme suçlarından tutuklandığını belirten Çimer, zanlının polis kontrolünde Mağusa Devlet Hastanesi'nde tutulduğunu anımsattı. Zanlı hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlandığını kaydeden Çimer, Dipkarpaz'da kalan KKTC vatandaşı zanlının teminata bağlanmasını talep etti. Teminat talebine itirazda bulunmayan zanlı avukatı İbrahim Demirtaş tahkikat subayı Derviş Çimer'e zanlı hakkında getirilen davalarla ilgili bazı sorular yönetti. Kazanın meydana geldiği bölgede yol hakkını düzenleyici trafik levhası bulunmadığını doğrulayan Çimer, Artemis Otel'den çıkan araçların çıkışta durup beklemesi gerektiğini, otele dönecek olan araçların ise Bafra istikametine doğru gidecek olanları beklemesi gerektiğini vurguladı. Avukat Demirtaş'ın motosiklet sürücüsü kazada ağır yaralanan Levent Bertaş'ın süratli ve tek tekerlek üzerinde motosikleti kullandığını iddia ederken, polis subayı Çimer, yürütülen soruşturmada Bertaş'ın süratli ve iki tekerlek üzerinde seyir halinde olduğuna yönelik tespitin olmadığını kaydetti. Süratli olması halinde motosiklet sürücüsünün çarpmanın etkisi ile daha uzağa savrulacağını belirten Çimer, zanlı Baki Borak'ın ani bir şekilde motosikletin önünü kesmesi nedeni ile motosiklet sürücüsü Levent Bertaş'ın fren yapma fırsatı bile bulamadığını ve kazanın oluşumunu gören iki görgü tanığı ifadesinin bulunduğunu açıkladı.

TUTUKSUZ YARGILANACAK

Tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanan zanlı Baki Borak'ın yurt dışına çıkışını yasaklayarak seyahat belgelerine el konulması yönünde talimat veren Yargıç Dilşah Karayel, zanlının 3 bin TL nakdi teminat yatırmasına, haftanın 1 günü ispatı vücutta bulunmasına ve KKTC vatandaşı 2 kefilin 100 bin TL'lik kefalet senedi imzalamasına karşılık serbest kalmasına emir verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.