ADLİ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Uyuşturucu ile yakalanan eczacı teminata bağlandı

Uyuşturucu ile yakalanan eczacı teminata bağlandı

İskele'de hintkeneviri bitkisi ziraati yaptığı tespit edilerek tutuklanan eczacı zanlı Omar Abu Hwaileh hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Yayın Tarihi: 17/07/19 07:30
okuma süresi: 2 dak.
Uyuşturucu ile yakalanan eczacı teminata bağlandı
A- A A+

Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

İskele'deki evinde 10 kök hintkeneviri türü uyuşturucu madde bitkisi yetiştirdiği tespit edilen ve tasarrufunda 21 gr hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunan eczacı zanlı Omar Abu Hwaileh hakkındaki soruşturma tamamlandı. "Kanunsuz uyuşturucu madde ziraatı", "Kanunsuz uyuşturucu madde alma" ve "Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu" suçlamaları ile ilgili olarak dün yeniden İskele Kaza Mahkemesi'ne çıkarılan zanlı Hwaileh tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

POLİS SORUŞTURMASINI TAMAMLADI

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Gökhan Yıldırım mahkemede verdiği ifadesinde, 8 Temmuz 2019 tarihinde zanlı Omar Abu Hwaileh'inİskele'deki evinde narkotik ekipleri tarafından yapılan aramada garaj bölümünde muhtelif saksılarda ekili vaziyette 10 kök Hintkeneviri bitkisi, yine garaj kısmında 18 gr ziraatini yaptığı bitkilerin kurutulmuş yaprakları ile mutfak kısmında 3 gr Hintkeneviri türü uyuşturucu madde ile bir miktar Hintkeneviri tohumu bulunduğunu açıkladı. Tutuklanan zanlının gönüllü ifade vererek suçunu itiraf ettiğini belirten Yıldırım, zanlının konu 3 gr Hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddeyi 2019 yılı Haziran ayı içerisinde bir şahıstan 500 TL'ye aldığını da itiraf ettiğini açıkladı. Yıldırım, mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını ifade ederek, zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

SERBEST BIRAKILDI

Mahkeme, zanlı Omar Abu Hwaileh'in yurt dışına çıkışını yasaklayarak seyahat belgelerine el konulması yönünde talimat verdi.Zanlının 5 bin TL nakdi teminat ödemesine emir veren mahkeme, KKTC vatandaşı 2 kefilin 100'er bin TL kefalet senedi imzalamasına karar verdi. Zanlı teminat koşullarını yerine getirerek serbest bırakıldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.