ADLİ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

İranlı uyuşturucu zanlılarına 4 gün ek tutukluluk

İranlı uyuşturucu zanlılarına 4 gün ek tutukluluk

Polis Genel Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen "Timsah Operasyonu" sonucunda ele geçirilen yaklaşık yarım kilo uyuşturucu madde ile ilgili tutuklanan İran uyruklu 6 zanlının tutukluluk süreleri 4 gün daha uzatıldı

Yayın Tarihi: 17/08/19 09:59
okuma süresi: 4 dak.
İranlı uyuşturucu zanlılarına 4 gün ek tutukluluk
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Narkotik ekiplerinin Mağusa'da başlayıp İskele'ye ardından ise Girne'ye uzanan "Timsah Operasyonu" sonucu ele geçirilen 357,5 gr hintkeneviri türü uyuşturucu madde ile ilgili olarak tutuklanan İran uyruklu zanlılar Mohammdreza Jazani, Ali Mir Ashrafi, Pouriam Mohammad, Felor Banieshoraka, Gılda Kharazi ve Shabnam Seif Lari hakkındaki soruşturma devam ediyor. Aleyhlerinde temin edilen tutukluluk süresinin dolmasının ardından zanlılar dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı. "Kanunsuz uyuşturucu madde alma", "Kanunsuz uyuşturucu madde verme" ve "Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu" suçlamaları ile ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında zanlıların tutukluluk süreleri 4 gün daha uzatıldı.

2 GRAM İLE BAŞLAYAN OPERASYON

Soruşturmayı yürüten polis memuru Mustafa Kavaz mahkemede verdiği ifadesinde, 7 Ağustos 2019 tarihinde alınan bir bilgide zanlı Mohammadreza Jazani'nin tasarrufunda kanunsuz uyuşturucu madde olduğunun öğrenildiğini söyledi. Ayni gün zanlı Jazani'nin yönetimindeki araçla tespit edilerek alıkonulduğunu anımsatan Kavaz, zanlı Jazani'nin aracında yapılan aramada 2 gr hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu ve zanlı Jazani'nin tutuklandığını açıkladı. Zanlı Jazani'nin gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini söyleyen Kavaz, zanlının ifadesinde uyuşturucuları Ali Mir Ashrafi'den temin ettiğini itiraf ettiğini belirtti. Zanlı Ashrafi'nin ise 8 Ağustos 2019 tarihinde İskele'deki evinde tespit edildiğini ifade eden Kavaz, zanlı Ashrafi'nin evinde yapılan aramada ise 5 adet sigara halinde 3,5 gr hintkeneviri türü uyuşturucu madde ile kağıda sarılı 2 gr hintkeneviri türü uyuşturucu madde ve hassas terazi bulunduğunu açıkladı. Kavaz, zanlı Ashrafi'nin de gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini ve tasarrufunda bulunan 3,5 gr uyuşturucu maddeyi zanlı Shabnam Seif Lari'den, 2 gr uyuşturucu maddeyi ise zanlı Pouriam Mohammad'dan alığını itiraf ettiğini açıkladı. Ayni gün zanlı Pouriam Mohammad'ın da İskele'deki evinde tespit edilerek tutuklandığını ifade eden Kavaz, zanlı Jazani, Ashrafi ve Mohammad'ın 8 Ağustos 2019 tarihinde mahkeme huzuruna çıkarılarak aleyhlerinde 1'er günlük tutukluluk süresi temin edildiğini anımsattı.

UYUŞTURUCULARI BANİESHORAKA İLE KHARAZİ İTHAL ETTİ

8 Ağustos 2019 tarihinde narkotik ekiplerince zanlı Shabnam Seif Lari'ye ait Girne'deki eve de operasyon düzenlendiğini ifade eden Kavaz, konu evde zanlı Felor Banieshoraka ve Gılda Kharazi'nin tespit edilerek alıkonulduğunu belirtti. Evde arama yapıldığını ifade eden Kavaz, evin çeşitli yerlerinde sigara ve çay poşetleri içerisinde toplam 350 gr hintkeneviri türü uyuşturucu madde ile içinde hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan 6 adet sakız ele geçirildiğini ve zanlı Banieshoraka ile Kharazi'nin tutuklandıklarını açıkladı.

Kavaz zanlıların verdikleri gönüllü ifadelerinde ise suçlarını kabul ettiklerini açıkladı. Zanlı Shabnam Seif Lari'nin Ercan Havalimanı'ndan KKTC'ye giriş yaptığı sırada tespit edilerek tutuklandığını anımsatan Kavaz, zanlı Lari'nin detaylı bir şekilde gönüllü ifade verdiğini ve suçunu kabul ettiğini söyledi. Zanlı Lari'nin vermiş olduğu ifadesinde konu uyuşturucu maddeleri 28 Mayıs 2019 tarihinde annesi olan zanlı Felor Banieshoraka ve Gılda Kharazi'nin İran'dan KKTC'ye getirdiğini, kendisinin ise o tarihte KKTC'de olduğunu itiraf ettiğini açıkladı. Kavaz, yürütülen soruşturmanın devam ettiğini belirterek, zanlıların 4'er gün süreyle daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.