ADLİ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Turist süresi doldu, hırsızlıktan tutuklandı

Turist süresi doldu, hırsızlıktan tutuklandı

KKTC'ye 30 günlük turist vizesi ile gelen Mustafa Polat isimli şahıs, vize süresinin dolmasından 4 gün sonra İskele'de bir petrol istasyonundan hırsızlık yaptığı tespit edilerek tutuklandı.

Yayın Tarihi: 31/08/19 09:30
okuma süresi: 3 dak.
Turist süresi doldu, hırsızlıktan tutuklandı
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

KKTC'ye turist olarak gelen ancak 30 günlük vize süresinin dolmasının ardından 4 gündür kaçak durumuna düşen Mustafa Polat, İskele'de bir petrol istasyonuna girerek 350 TL para sirkat ettiği tespit edilerek tutuklandı. Zanlı Polat, "Bina açma", "Sirkat", "Kasti hasar" ve "KKTC'de izinsiz ikamet etmek" suçlarından dün mahkeme huzuruna çıkarıldı. Zanlı Polat aleyhinde soruşturma maksatlı 3 günlük tutukluluk süresi temin edildi.

350 TL ÇALDIĞI TESPİT EDİLDİ

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Ercan Kunduracı, 27 Ağustos 2019 tarihinde saat 05:19'da İskele'de faaliyet gösteren ve işletmeciliğini Ertan Fidan'ın yaptığı "Fidan 2" isimli petrol istasyonunun penceresinin kasten ve kanunsuz olarak kırılarak hasara uğratıldıktan sonra içeriye girildiğini açıkladı.

İçeriye giren kişi veya kişilerin açık vaziyette olan yazar kasadan 150 TL banknot para ve kilitsiz vaziyetteki çelik kasa içerisinden ise 200 TL madeni para sirkat ettiğini belirten Kunduracı, mesele ile ilgili olarak soruşturma başlatıldığını belirtti. Kunduracı, konu iş yerinde ve bölgede yapılan kamera görüntüleri incelemelerinde zanlı Mustafa Polat'ın tespit edildiğini belirterek, zanlının 29 Ağustos 2019 tarihinde tutuklandığını söyledi.

Kunduracı, zanlıdan yapılan soruşturma ve vermiş olduğu gönüllü ifadesi ışığında sirkat etmiş olduğu madeni paraların 170 TL'sinin bulunduğunu da açıkladı. Zanlının giriş çıkış dökümlerinde kontrol yapıldığını ifade eden Kunduracı, yapılan kontrolde ise zanlının KKTC'ye 30 günlük turist vizesi ile geldiği ve vizesinin 4 gün önce bitmesinden dolayı 4 gündür KKTC'de kaçak olarak kaldığının tespit edildiğini açıkladı. Kunduracı, mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirterek, zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.