ADLİ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Uyuşturucu zanlılarına 6 gün tutukluluk

Uyuşturucu zanlılarına 6 gün tutukluluk

Girne'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda yakalanan 5 kişiye altışar gün tutukluluk emri verildi.

Yayın Tarihi: 06/09/19 13:13
okuma süresi: 3 dak.
Uyuşturucu zanlılarına 6 gün tutukluluk
A- A A+
Girne Postası – Burcu Ece Yılmaz

Girne'de Şehnaz Sokak'ta bulunan bir villaya, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü Şubesi'nde görevli polis ekibi tarafından uyuşturucu operasyonu düzenlendi.

Operasyon sonucu villada yüklü miktarda uyuşturucu ele geçirilmesi üzerine İsrail vatandaşı olan 5 kişi tutuklandı.

Tutuklanan zanlılar bugün yeniden Girne Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Tahkikatı yürüten, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Ali Çavuş mahkemede verdiği şahadetinde, 4 Eylül Çarşamba günü Şehnaz Sokak'taki bir villada arama yapıldığını söyledi. Arama neticesinde birçok uyuşturucu madde ele geçirildiğini aktaran Çavuş, S.L., B.S.Y., S.C., Z.L.R., ve S.R.'nin tutuklandığını kaydetti.

YÜKLÜ MİKTARDA UYUŞTURUCU VE PARA

Polis memuru Çavuş, 5 zanlının kaldığı villada yapılan aramada, evin mutfak kısmında 10 miligram ketamin türü uyuşturucu, plastik kutu içinde 1 adet uyuşturucu kalıntısı olduğuna inanılan metal çubuk, 4 parça halinde bulunan kokain, 10 adet uyuşturucu madde içeren hap, 3 gram ağırlığında metamfetamin ve yüklü miktarda para bulunduğunu ifade etti.

Zanlıların ülkeye kısa bir süre önce turist olarak giriş yaptığını dile getiren Çavuş, meseleyle ilgili soruşturmanın geniş çaplı devam ettiğini belirtti.

PARMAK İZİ ANALİZİ YAPILACAK

Uyuşturucu analizleri ve parmak izi işlemleri için inceleme başlatıldığını aktaran Çavuş, zanlılara ait telefonların da incelendiğini vurguladı.

Uyuşturucu madde ve yüklü miktarda para bulunan villada kalan başka şahısın olup olmadığı noktasında araştırmalar yapıldığını söyleyen Çavuş, zanlıların 6 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

Talebi değerlendiren Yargıç Meltem Dündar, incelenmesi gereken emareler olduğunu, zanlıların serbest kalması halinde tahkikata etki edebileceklerini belirterek, her 5 zanlının da 6 gün cezaevinde tutuklu kalmalarına emir verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.