ADLİ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Uyuşturucu zanlıları teminatla serbest kaldı

Uyuşturucu zanlıları teminatla serbest kaldı

Mağusa'da Narkotik polisinin düzenlediği operasyonda tasarrufunda uyuşturucu madde ile yakalanan Tugay Çetin ve suçla bağlantısı olduğu gerekçesi ile tutuklanan Hasan Gökel ile Nihat Arbak teminata bağlanarak serbest bırakıldı

Yayın Tarihi: 12/10/19 09:38
okuma süresi: 3 dak.
Uyuşturucu zanlıları teminatla serbest kaldı
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Mağusa'da 2 Ekim tarihinde Narkotik polisinin düzenlendiği operasyonda üzerinde sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde bulunarak tutuklanan Tugay Çetin ve ardından Çetin'in ifadesi ışığında yakalanan Hasan Gökel ile polis soruşturması sonucu suçla bağlantısı olduğu tespit edilerek tutuklanan Nihat Arbak hakkındaki polis soruşturması tamamlandı.

"Kanunsuz uyuşturucu madde alma, verme ve tasarruf" suçlamaları ile tutuklu bulunan zanlılar, dün çıkarıldıkları mahkeme tarafından teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

SORUŞTURMA TAMAMLANDI

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Hasan Derman mahkemede verdiği ifadesinde, 2 Ekim 2019 tarihinde alınan bilgi üzerine Tugay Çetin'in ikametgahına operasyon düzenlendiğini kaydetti.

Çetin'in tasarrufunda sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde ile içerisinde uyuşturucu madde bulunan sarma sigara bulunduğunu anımsatan Derman, yapılan soruşturmada zanlının uyuşturucu maddeleri zanlı Hasan Gökel'den 100 TL'ye aldığını itiraf ettiğini belirtti.

Zanlı Çetin'in hakkında temin edilen tutukluluk süresinin ardından Mağusa Polis Müdürlüğü avlusunda bulunan şubenin tuvaletlerinin penceresini yerinden sökerek hasar verip yasal tutukluluktan firar ettiğini belirten Derman, zanlının saat 23.20 sıralarında Adli Şube ekipleri tarafından Antalyalılar Bölgesi'nde bulunan yeğeninin evinde tespit edilerek tutuklandığını ve üzerinde yeniden bir miktar sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde ve elinde içerisinde uyuşturucu madde bulunan sigara ile yakalandığını hatırlattı.

Zanlı Hasan Gökel'in Mağusa'da tespit edilerek tutuklandığını söyleyen polis memuru Derman, incelenen kamera kayıtlarından suçla bağlantısı olduğu tespit edilen Nihat Arbak'ın da önceki gün Mağusa'da tespit edilerek tutuklandığını kaydetti.

Zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirten Derman, zanlıların teminata bağlanmasını talep etti.

TEMİNATLA SERBEST KALDILAR

Mahkeme zanlıların yurt dışına çıkışını yasaklayarak seyahat belgelerine el konulması yönünde talimat verdi.

Zanlı Hasan Gökel'in 4 bin TL, zanlı Nihat Arbak'ın 3 bin TL nakdi teminat yatırmasına karar veren mahkeme, zanlı Tugay Çetin için KKTC vatandaşı 2 kefilin 50'şer bin TL'lik kefalet senedi imzalamasına, zanlı Hasan Gökel ile Nihat Arbak için KKTC vatandaşı 1'er kefilin 75'er bin TL'lik kefalet senedi şartları kapsamında teminata bağlanarak tutuksuz yargılanmalarına karar verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.