ADLİ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Kundaklama zanlıları yargılanmayı tutuklu bekleyecek

Kundaklama zanlıları yargılanmayı tutuklu bekleyecek

Mağusa'da kundaklama olayı ile ilgili tutuklu bulunan zanlılar Ahmet Kara, Hüseyin Kara ve Engin Erensu hakkındaki soruşturma tamamlandı. Zanlılar yargılanmayı hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde bekleyecek.

Yayın Tarihi: 18/10/19 07:30
okuma süresi: 3 dak.
Kundaklama zanlıları yargılanmayı tutuklu bekleyecek
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Mağusa'da 26 Eylül 2019 tarihinde meydana gelen kundaklama olayında Cemre Yağcıoğlu'na ait aracın üzerine yanıcı madde dökerek ateşe vermekle suçlanan zanlı Ahmet Kara, Hüseyin Kara ve Engin Erensu tutukluluk sürelerinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı.

Zanlılar, "Kundaklama" ve "Kasti hasar" suçlaması ile haklarında yürütülen soruşturmaya etki etme olasılıkları kalmadığı gerekçesi ile 45 günü geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

Polis mahkemede mesele ile ilgili bağlantısı olduğu tespit edilen 1 kişinin hala arandığını kaydetti.

ARAÇLARDA 124 BİN 900 TL ZARAR MEYDANA GELDİ

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Gökhan Kol mahkemede verdiği ifadesinde, 26 Eylül 2019 tarihinde saat 02:50 sıralarında meçhul şahısların Mağusa'da Karakaşlı A2 Apartmanı altında park halinde bulunan Cemre Yağcıoğlu'na ait MH 111 plakalı aracın üzerine yanıcı madde döküp ateşe vererek konu aracın tamamen yanmasına neden olduklarını anımsattı.

Kol, yangın neticesinde yine Karakaşlı A2 Apartmanının altında park halinde bulunan Gülay Kemaller'e ait NV 330 plakalı aracın da kısmen yanarak hasara uğradığını belirtirken yapılan değer tespitinde iki araçta 124 bin 900 TL'lik hasarın oluştuğunu açıkladı.

Zanlıların tutuklu kaldığı 12 günlük süre içerisinde gönüllü ifadelerinin teyit ve tekzibinin bir kısmının tamamlandığını açıklayan Kol, yine bu süre içerisinde birçok ifade temin edildiğini ve emare alınan emtiyalar üzerinde araştırma yapılması için Polis Genel Müdürlüğü bünyesindeki ilgili birimlere teslim edildiğini açıkladı. Suçun ciddiyetine vurgu yapan Kol, davanın ağır Ceza Mahkemesi kapsamında görüşüleceğini kaydetti. Yürütülen soruşturmaya zanlıların etki etme olasılıklarının kalmadığını kaydeden Kol, zanlıların 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz cezaevine gönderilmelerini talep etti.

İddia Makamı talep edilen süreyi 45 gün ile sınırlandırdı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.