ADLİ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Hırsızlık zanlısı hakkındaki suçlar artıyor

Hırsızlık zanlısı hakkındaki suçlar artıyor

Vadili köyünde meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili tutuklanan Cemal Kanioğlu hakkındaki soruşturma devam ediyor. Kanioğlu'nun bir başka adresten de ziynet eşyası ve para çaldığı ortaya çıktı

Yayın Tarihi: 19/10/19 10:30
okuma süresi: 3 dak.
Hırsızlık zanlısı hakkındaki suçlar artıyor
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Vadili köyünde Topel Menteş'e ait eve girerek toplam 3 bin 760 TL para ile 1 adet 14 ayar altın sirkat den Cemal Kanioğlu'nun, olaydan 1 hafta sonra tespit edilerek tutuklanmasının ardından derinleştirilen soruşturmada yeni suçlar ortaya çıktı.

"Geceleyin ev açma", "Sirkat" ve "Kasti hasar" suçlamaları ile ilgili dün Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarılan zanlı Kanioğlu'nun tutukluluk süresi 7 gün daha uzatıldı. Polis mahkemede zanlı Kanioğlu hakkında yapılan ileri soruşturmada ilk hırsızlık olayından 5 gün sonra da Kenan Kenanoğlu'na ait ikametgaha girerek nakit para ve ziynet eşyası çaldığının tespit edildiğini açıkladı.

BAŞKA HIRSIZLIK OLAYINA KARIŞIP KARIŞMADIĞI ARAŞTIRILACAK

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Halil Ersan, zanlı Cemal Kanioğlu'nun 9 Ekim 2019 tarihinde Vadili köyünde Topel Menteş'e ait evin kilitli kapısının kilit kısmını hasara uğratarak açıp eve girdiğini söyledi.

Konu eve giren zanlının 3 bin 760 TL para ile 1 adet 14 ayar altın zinciri sirkat ettiğini belirten Ersan, zanlının, ikinci katta bulunan dolabın menteşelerini kırarak dolabı açtığını, ardından ise eve giriş yaptığı yerden tekrar çıkarak kaçtığını açıkladı. Yürütülen tahkikat neticesinde zanlının 15 Ekim 2019 tarihinde Vadili köyündeki evinde tespit edilerek tutuklandığını belirten Ersan, zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini açıkladı. Ersan yürütülen ileri soruşturmada zanlı Kanioğlu 14 Ekim tarihinde de yine Vadili'de Kenan Kenanoğlu'na ait ikametgahın kapalı ancak kilitsiz mutfak kapısından içeriye girerek evden bin 100 TL nakt para, 5 adet altın kolye, 3 adet erkek yüzüğü, 1 adet erkek künyesini sirkat ettiğinin tespit edildiğini kaydetti. Soruşturma sırasında zanlının söz konusu altınları Lefkoşa'da bir kuyumcuya sattığının tespit edildiğini kaydeden Ersan, kuyumcudan yürütülen soruşturmada ise zanlının 25 bin TL'lik çok sayıda altın sattığını ve fatura üzerine de kendi kimlik numarasını yazdırdığının tespit edildiğini söyledi.

Zanlının başka evlerden hırsızlık yapıp yapmadığının da araştırılacağını kaydeden Ersan, zanlının 7 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.