ADLİ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Teminat şartlarını ödeyemeyince cezaevine gitti

Teminat şartlarını ödeyemeyince cezaevine gitti

Akdoğan'da Petek Pastanesi'nden hırsızlık yaptığı gerekçesi ile tutuklanan Onur Tiken hakkındaki soruşturma tamamlandı. Teminata bağlanan Tiken, teminat şartlarını yerine getiremeyince hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

Yayın Tarihi: 05/11/19 07:30
okuma süresi: 3 dak.
Teminat şartlarını ödeyemeyince cezaevine gitti
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Akdoğan'da faaliyet gösteren Petek Pastanesi isimli işyerine girerek tips kutusu içerisindeki yaklaşık 800 TL ve kasa içerisindeki 45 TL'yi sirkat etmekle suçlanan zanlı Onur Tiken tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.

"Dükkan açma" ve "Sirkat" suçlaması ile hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlanmasının ardından teminata bağlanan zanlı Tiken, mahkemenin uygun gördüğü teminat koşullarını yerine getiremeyerek 2 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi. Polis mahkemede, zanlı Tiken'in 2017 yılında meydana gelen bir hırsızlık suçu ile bağlantısının olduğunu tespit etti.

POLİS SORUŞTURMASINI TAMAMLADI

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Yasin Kural mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı Onur Tiken'in 1 Kasım 2019 tarihinde saat 01:23 sıralarında, Akdoğan'da faaliyet gösteren ve Mehmet Demirci'y ait Petek Pastanesi'nin kapalı ancak kilitsiz vaziyetteki sürme camından içeriye girerek kasa içerisindeki 45 TL'yi ve tezgah üzerinde duran bahşiş kutusu içerisindeki yaklaşık 800 TL'yi sirkat ettiğini açıkladı.

Zanlının Beyarmudu'nda tespit edilerek tutuklandığını kaydeden Kural, zanlının ifade verip suçunu kabul ettiğini ifade etti.

Polis memuru Kural ayrıca zanlı Tiken'in 2017 yılında Çayönü'nde bir markette meydana gelen bir başka hırsızlık suçu ile de bağlantısının olduğunun tespit edildiğini açıkladı. Zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını kaydeden Kural, zanlının benzer sabıkalarının bulunduğunu kaydederek uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

TEMİNATI ÖDEYEMEDİ

Mahkeme, zanlı Onur Tiken'in yurt dışına çıkışını yasaklayarak seyahat belgelerine el konulması yönünde talimat verdi.

Zanlının 5 bin nakdi teminat yatırmasına ve haftanın 1 günü ispatı vücutta bulunmasına emir veren mahkeme, zanlı lehine KKTC vatandaşı 2 kefilin 50'şer bin TL'lik kefalet senedi imzalamasına karar verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.