ADLİ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Zanlı Tiken tutuklu, Öksüz tutuksuz yargılanacak

Zanlı Tiken tutuklu, Öksüz tutuksuz yargılanacak

Uyuşturucu etkisi altında araç kullanırken trafik kazası yapmaları sonrasında tutuklanan Ertuğrul Öksüz ve Tuğba Tiken hakkındaki polis soruşturması tamamlandı.Tiken tutuklu, Öksüz tutuksuz yargılanacak.

Yayın Tarihi: 14/11/19 08:49
okuma süresi: 3 dak.
Zanlı Tiken tutuklu, Öksüz tutuksuz yargılanacak
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Mağusa'da uyuşturucu etkisi altında araç kullanırken meydana gelen trafik kazası sonrasında tutuklanan Ertuğrul Öksüz ve Tuğba Tiken hakkındaki polis soruşturması tamamlandı.

Zanlı Tiken benzeri suçlardan sabıkası olması nedeni ile tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderilirken, zanlı Öksüz tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

Zanlı Tuğba Tiken'in tespit edildiği an araçta bulunan yaklaşık gram uyuşturucu ile bağlantıları olduğu gerekçesi ile tutuklanan Ahmet Celil Yılmazer ve Mert Yusuf Bolatdemirci ise Tuğba Tiken'in söz konusu uyuşturucu maddenin kendine ait olduğunu itiraf etmesi üzerine suçla bağlantıları olmadığı tespit edilerek mahkemeye çıkarılmadan serbest bırakıldı.

POLİS SORUŞTURMASINI TAMAMLADI

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Mustafa Kavaz mahkemede verdiği ifadesinde,4 Kasım 2019 tarihinde zanlı Ertuğrul Öksüz'ün uyuşturucu madde etkisi altında JR 835 plakalı araç ile trafik kazası yaptığını, hastaneye sevk edilen zanlı Öksüz'ün zanlı Tuğba Tiken'den uyuşturucu madde alıp kullandığı yönündeki ifadesi üzerine ise zanlı Öksüz'ün tutuklandığını anımsattı.

Zanlı Tuğba Tiken'in ise 5 Kasım tarihinde İskele bölgesinde düzenlenen operasyonla HK 123 plakalı araçta tespit edilerek tutuklandığını kaydeden Kavaz, zanlının tasarrufunda ise yaklaşık yarım gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu maddenin daha bulunarak emare alındığını kaydetti. Zanlı Tiken'in gönüllü ifade vererek aleyhindeki suçlamaları kabul ettiğini kaydeden Kavaz, zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını kaydetti.

Zanlı Tuğba Tiken'in benzeri suçlardan sabıkası bulunduğunu ve 2018 yılında Denetimli Serbestlik Yasası'ndan yararlandığını kaydeden Kavaz, zanlı Tiken'in serbest kalması halinde benzeri suçları işlemeye devam edeceğinin aşikar olduğunu kaydederek Tiken'in tutuklu yargılanmasını, Öksüz'ün ise teminata bağlanmasını talep etti.

TİKEN YARGILANMAYI TUTUKLU BEKLEYECEK

Mahkeme, zanlı Tuğba Tiken'in 50 günü geçmemek koşulu ile hükümüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine karar verdi.

Zanlı Öksüz'ün ise yurt dışına çıkışını yasaklayarak seyahat belgelerine el konulması yönünde talimat veren mahkeme, zanlının 5 bin TL nakdi teminat yatırmasına ve haftanın 1 günü ispatı vücutta bulunmasına, KKTC vatandaşı 2 kefilin ise75 bin TL kefalet senedi imzalamasına karar verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.