ADLİ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Tehditle davayı ve şikayeti geri çektirtmek istedi

Tehditle davayı ve şikayeti geri çektirtmek istedi

Mağusa'da Eylül ayında eski sevgilisinin fotoğraflarını internet üzerinden yaydığı gerekçesi ile tutuklanan Mustafa Zorba, bu kez eski sevgilisini davayı geri çekmesi için tehdit edince tutuklandı.

Yayın Tarihi: 15/11/19 07:30
okuma süresi: 3 dak.
Tehditle davayı ve şikayeti geri çektirtmek istedi
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Mağusa'da geçtiğimiz Eylül ayında eski sevgilisi S.K'nin uygunsuz fotoğraflarını "Whatsapp" uygulaması üzerinden yayarak "Özel hayatın gizliliğini ihlal etmek" suçlaması ile tutuklanan ve teminatla serbest bırakılan Mustafa Zorba, bu kez de S.K'yi davayı geri çekmek için tehdit ettiği gerekçesiyle tutuklandı.

"Şiddet tehdidi" suçlaması ile dün Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarılan zanlı Zorba tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

"DAVAYI GERİ ÇEKMEZSEN DAHA KÖTÜ ŞEYLER OLACAK"

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru İbrahim Gökova, zanlı Mustafa Zorba'nın 13 Kasım 2019 tarihinde kendisine ait araçla Mağusa'da faaliyet gösteren bir öğrenci yurdu önünde park halinde bulunan müşteki S.K'nin oğlu E.A'ya ait aracın yanında durup, E.A ile konuştuğu esnada müşteki S.K'nin, çalıştığı öğrenci yurdundan çıktığını ve oğlunun aracının yanına geldiğini belirterek S.K'yi gören zanlının S.K'ye hitaben "Davayı geri çekmezsen daha kötü şeyler olacak" diyerek şiddet tehdidinde bulunduğunu açıkladı.

Gökova, zanlının ayni gün tutuklandığını ifade ederek zanlının suçlamayı kabul etmediğini belirtti. Yürütülen soruşturmanın yeni başladığını ancak zanlının etki edebileceği kısmının tamamlandığını söyleyen Gökova, zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Gökova, ayrıca zanlının, müşteki S.K ile yaşadığı sorundan dolayı "Özel hayatın gizliliğini ihlal" suçuyla ilgili olarak 24 Ekim 2019 tarihinde Mağusa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarılarak teminata bağlandığını da anımsattı.

YENİDEN SERBEST

Mahkeme, zanlı Mustafa Zorba'nın yurt dışına çıkışını yasaklayarak seyahat belgelerine el konulması yönünde emir verdi.

Zanlının 5 bin TL nakdi teminat ödemesine karar veren mahkeme, KKTC vatandaşı 1 kefilin 50 bin TL kefalet senedi imza etmesine emir verdi. Teminat şartlarını yerine getiren zanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.