GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Anastasiadis, Brüksel'e gidiyor

Anastasiadis, Brüksel'e gidiyor

Rum Lider Nikos Anastasiades 23 Şubat'ta gerçekleştirilecek Gayrı Resmi Avrupa Konseyine katılmak amacıyla bugün Brüksel'e gidecek.

Yayın Tarihi: 22/02/18 07:35
okuma süresi: 2 dak.
Anastasiadis, Brüksel'e gidiyor
A- A A+

Konseyin çalışmalarında 2019 yeni kurumsal döngüye geçiş yapmakla ilgili konuların ele alınması bekleniyor. Ayrıca 2020'den sonra AB'nin öncelliklerine yanıt verecek Çok Yıllık Mali Çerçeve konusunda görüş teatisi gerçekleştirilecek. Çalışma yemeği şeklinde düzenlenecek olan Konsey çalışmaları sırasında Anastasiadis, AB üyesi ülke liderlerini Kıbrıs'ın Münhasır Ekonomik Bölgesinde Türk tahrikleri konusunda bilgilendirecek.

Anastasiadis ayrıca Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Junker, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras, İtalya Başbakanı Paolo Gentiloni ile ayrı ayrı görüşmelerde bulunacak.

Anastasiadis Brüksel ziyareti sırasında, hedefi siyası dayanışma yönünde uluslararası çabaları harekete geçirmek ve Sahel'in kalkınmasını sağlamak olan Sahel ile ilgili Uluslararası Üst Düzey Konferansa katılacak ve AB'nin bölgedeki rolünün önemine değinecek.

Anastasiadis'e Brüksel ziyaretinde Hükümet Sözcüsü Nikos Christodoulides eşlik edecek. Rum liderin Kıbrıs'a 24 Şubat'ta dönmesi bekleniyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.