GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Liderler yemeği ile ilgili bir gelişme yok!

Liderler yemeği ile ilgili bir gelişme yok!

Rum basınında bugün yer alan haberlerde, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in, sosyal içerikli bir akşam yemeğinde bir araya gelmesi konusunda yeni bir şey olmadığı iddiası yer aldı.

Yayın Tarihi: 13/03/18 13:52
okuma süresi: 2 dak.
Liderler yemeği ile ilgili bir gelişme yok!
A- A A+
Politis gazetesi, yukarıdaki başlıkla yayımladığı haberinde, BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar'ın henüz liderlerle planlanmış görüşmeleri olmamasına rağmen, liderlerin sosyal içerikli bir yemekte buluşmalarına dair çabaların sürdüğünü öne sürdü.

Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum "kaynakların", şu an yemeğin gerçekleştirilmesi konusunda açıklanacak bir şey olmadığına işaret ettiklerini kaydeden gazete, öte yandan "elindeki bilgilere dayanarak", ABD'nin Avrupa ve Avrasya işlerinden sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı A. Wess Mitchell'in adaya gelişinin, bu çabada rol oynamasının beklendiğini ekledi.

Haravgi gazetesi de haberinde, liderlerin bir araya gelmesi planlanan sosyal içerikli akşam yemeğine ilişkin, tarihin henüz belirlenmediğini yazdı.

Liderlerin sosyal içerikli görüşmesine ilişkin tarih belirlenmesi için, dün akşama kadar herhangi bir gelişme olmadığını yazan gazete, Rum Hükümeti Sözcüsü Prodromos Prodromu'nun, Rum kesiminin, görüşmenin belirlenmesi için, Kıbrıs Türk tarafı ile Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın yanıtını beklediğini söylediğini aktardı.

Mitchell'in adaya yapacağı ziyaret konusunda ise Prodromu, "ABD'nin tavrı bilindiği gibi, Rum tarafının da, Kıbrıs sorunuyla ilgili müzakerelerin yeniden başlaması çabasında ABD'nin genel olarak bir rol oynaması konusundaki arzunun da bilindiğini" ekledi.

Alithia gazetesi de haberinde, Rum Hükümetinin, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Avrupa ve Avrasya işlerinden sorumlu müsteşarı A. Wess Mitchell'in önümüzdeki cuma günü adaya yapacağı ziyaretin Kıbrıs sorununa ilişkin diyalogun yeniden başlaması çabalarına katkıda bulunacağına dair beklentisini ifade ettiğini yazdı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.