GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Anastasiadis: "Var olan görüş ayrılıklarını tespit ettik"

Anastasiadis: "Var olan görüş ayrılıklarını tespit ettik"

Rum lider Nikos Anastasiadis dün akşam KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile bir araya geldiği akşam yemeğinin ardından Rum Başkanlık Sarayı'nda açıklamada bulunarak, müzakerelerin yeniden başlaması olanaklarını araştırmak için BM Genel Sekreteri'nin adaya özel bir temsilci göndermesinin olasılık dışı olmadığını söyledi.

Yayın Tarihi: 17/04/18 07:40
okuma süresi: 2 dak.
Anastasiadis: "Var olan görüş ayrılıklarını tespit ettik"
A- A A+
Rum lider sakin ve içten bir görüşme yaptıklarını, yeni bir diyalog olasılığı ve buna ilişkin problemleri ele aldıklarını söyledi.

Anastasiadis "var olan görüş ayrılıklarını tespit ettik" dedi.

Rum lider Anastasiadis Crans Montana'da müzakerelerin sona erdiği noktadan müzakerelere yeniden başlamaya hazır olduğunu tekrarladı.

Ön hazırlık veya durgunluk dönemi olup olmayacağıyla ilgili bir soruya yanıt veren Anastasiadis, BM Genel Sekreteri'nin adaya özel bir temsilci göndermesinin BM Genel Sekreteri'ne bağlı olduğunu söyledi.

Mustafa Akıncı'nın doğal gaz konusunda iki toplumlu bir komite oluşturulmasında ısrar edip etmediğiyle ilgili bir soruya Nikos Anastasiadis, "Akıncı konuyu gündeme getirdi ancak söz konusu konunun görüşülecek bir konu olmadığını, enerji planlarımızın ertelenmesinin sözkonusu olmadığını, ortak bir komitenin oluşturulması gibi konuların müzakere masasına gelmesinin mümkün olmadığı görüşümü Akıncı biliyor" dedi.

Barikatlar konusu hakkında Anastasiadis, Derinya barikatının büyük olasılıkla 1 Temmuz tarihinde, Lefke – Apliki barikatının ise Eylül ayı ortalarına doğru teslim edileceğini söyledi.

Türkiye'nin yarattığı gerginlik konusunun ele alınıp alınmadığıyla ilgili bir soruya Anastasiadis, "tüm konular gündeme getirildi ve görüşüldü" dedi.

Yönetim konusunun ele alınıp alınmadığıyla ilgili bir soruya Nikos Anastasiadis, var olan görüş farklılıklarına değindiklerini ancak detaylı bir tartışma olmadığını belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.