GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

AP üyeleri 8 Mayıs'ta Mağusa'yı ziyaret edecek

AP üyeleri 8 Mayıs'ta Mağusa’yı ziyaret edecek

Avrupa Parlamentosu üyeleri 7-8 Mayıs tarihleri arasında Kıbrıs'ta temaslarda bulunacak Mağusa'nın durumunu yakından görmek amacıyla 8 Mayıs tarihinde şehri ziyaret edecekler.

Yayın Tarihi: 17/04/18 13:56
okuma süresi: 2 dak.
AP üyeleri 8 Mayıs'ta Mağusa’yı ziyaret edecek
A- A A+
Kıbrıs Haber Ajansı'na açıklamada buluna Avrupa Parlamentosu Kıbrıslı Rum üyesi Takis Hadjigeorgiou, adayı ziyaret edecek heyette şahsen kendisinin ve Kıbrıslı Rum mevkidaşı Demetris Papadakis' in de bulunacağını belirtti.

Rum Parlamenter, Avrupalı Parlamenterlerin Mağusa'nın hangi bölgesini ziyaret edeceklerinin hala daha belirlenmediğini ifade ederek AP'nin Raporlar Komitesi'nin üyelerinin Mağusa'ya son yaptıkları ziyaretin 2007 yılında yer aldığını ve ziyaret sırasında şehrin kapalı bölgesini ziyaret etmeleri için Türk ordusundan izin istediklerini; ancak "sağır edici bir sessizlik" yanıtı verildiğini belirtti.

Rum Parlamenter, Avrupa Parlamentosu'nun Mağusa konusu için yeni bir karar onaylanması gerekmeyeceği görüşünü ifade ederek, onaylanan karar çok iyi bir karar olduğunu; ancak bunun uygulanmasının önemine işaret etti.

Hadjigeorgiou, "Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk uzmanların Mağusa'yı ziyaret etmeleri için izin talep edilecek ve aynı zamanda gerekli mali yardımı da isteyeceğiz" dedi.

Parlamenterler, Kıbrıs ziyareti sırasında Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodoulidis ve sivil toplumların temsilcileriyle ayrı ayrı görüşmelerde bulunacaklar.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.