GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 1 dak.

Yangın söndürme için helikopter kiralanacak

Yangın söndürme için helikopter kiralanacak

Rum İtfaiyesinin kuraklık yüzünden zor bir yaz beklediği, öte yandan Rum Yönetimi'nin yangınlara, ikisi Rum Polisi'ne ait olan, iki tanesi de 1 Mayıs'tan itibaren kiralanacak olan toplam dört araçla müdahale edeceği ifade edildi.

Yayın Tarihi: 17/04/18 18:01
okuma süresi: 1 dak.
Yangın söndürme için helikopter kiralanacak
A- A A+
Rum Adalet Bakanı İoannas Nikolau'nun, bu yıl için toplamda sekiz uçuş aracına sahip olacaklarını ve bunlardan dördünün yalnızca yangınlar için kullanılacağını söylediğini yazan Fileleftheros, ekstra uçuş araçlarına gerek duyulan durumlar içinse, İngiliz Üsleri, İsrail, Yunanistan ve Avrupa Mekanizması'nın doğrudan yardımının güvenceye alındığını ifade etti.

Politis gazetesi ise haberinde, Rum kesimindeki barajların durumunun trajik olduğunu ve muhtemelen bu yıl yangınların söndürülmesine katkıda bulunamayacaklarını yazdı.

Barajlardaki suyun az olduğunu ve muhtemelen uçuş araçlarının barajlardan su alamayacaklarını kaydeden gazete, önümüzdeki günlerde barajların durumunun gözden geçirileceğini, öte yandan bu yıl yangın söndürme için denizden su alınabileceğini ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.