GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Anastasiadis Londra'da bir dizi temasta bulunuyor

Anastasiadis Londra'da bir dizi temasta bulunuyor 

Rum Lider Nikos Anastasiades, Londra'da yer alan Britanya Milletler Topluluğu (Commonwealth) devlet veya hükümet başkanları toplantısı çerçevesinde devlet ve hükümet başkanlarıyla yaptığı ayrı ayrı görüşmeler sırasında Kıbrıs sorununa BM Genel Sekreteri'nin çerçevesi temelinde bir çözüm bulunması amacıyla müzakerelerin yeniden başlaması ihtiyacına işaret ederek desteklerini talep etti.

Yayın Tarihi: 20/04/18 08:40
okuma süresi: 2 dak.
Anastasiadis Londra'da bir dizi temasta bulunuyor 
A- A A+

Rum Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromou, Britanya Milletler Topluluğu (Commonwealth) devlet başkanları toplantısının çalışmalarının tamamlanmasından sonra yayınlanacak olan bildiride Kıbrıs sorunu hakkında da ifadeler yer alacağını söyledi.

Sözcü, Anastasiades'in Buckingham Sarayı'nda yer alan açılış törenine katıldığını ifade ederek Anastasiadis'in ayrıca perşembe sabahından beri devam edilen ve bugün tamamlanması beklenen devlet başkanları toplantılarına katıldığını vurguladı.

Anastasiades'in Zirve çerçevesinde bir dizi temasta bulunduğunu kaydeden Prodromou, çarşamba günü İngiltere Prensi Charles, Yeni Zelanda Başbakanı Bayan Jacinda Ardern, Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull ve Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile ayrı ayrı görüştüğünü söyledi.

Prodromou, Anastasiades'in ayrıca Kenya Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta, Afrika ile Karayip ülkelerinin başkanlarıyla görüştüğünü, Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile yaptığı görüşme sırasında Hindistan Cumhurbaşkanı'nın Eylül ayının başında Güney Kıbrıs'a resmi ziyarette bulunacağının teyit edildiğini belirtti.

Anastasiades'in yaptığı görüşmelere atıfta bulunan Sözcü, Anastasiadis'in görüşmeler sırasında Kıbrıs sorununa BM Genel Sekreteri'nin çerçevesi temelinde bir çözüm bulunması amacıyla müzakerelerin yeniden başlaması ihtiyacına işaret ettiğini ve ülkelerin desteğini talep ettiğini söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.