GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Prodromou: "BM'den girişim beklenebilir"

Prodromou: "BM'den girişim beklenebilir"

"Kıbrıs Cumhuriyeti" Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromou, Birleşmiş Milletlerden girişim beklenebileceğini söyledi.

Yayın Tarihi: 23/04/18 18:28
okuma süresi: 2 dak.
Prodromou: "BM'den girişim beklenebilir"
A- A A+
Cumhurbaşkanlığı Sarayında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sözcü Kıbrıs sorunuyla ilgili bir soruya, "bu konuda BM'den bazı girişimler beklenebilir.

Aksi takdirde diyaloğu sürdürmek için Türk tarafından Cumhurbaşkanının konumuna yanıt vermesini beklememiz gerekecek" yanıtı verdi.

BM Genel Sekreteri tarafından Kıbrıs'la ilgili özel bir temsilci atanacak mı sorusunu Prodromou "böyle bir fikrimiz ya da bilgimiz yok. Bir hareket olup olmayacağını bekleyip göreceğiz" diye cevapladı.

BM'lerin bu konuda tarafımızın görüşlerini isteyip istemediği sorusuna Sözcü olumsuz yanıt verdi ve şunları ekledi:

"Cumhurbaşkanının bu konudaki fikri biliniyor ve olumludur. Bunun dışında Cumhurbaşkanı tek başına başka bir şey yapamaz. Çeşitli faktörlere rağmen bunun bir devamı olabilir; Türkiye'nin davranışı ile uluslararası durum, Türkiye'de erken seçim ilanıyla bağlantılı sahneler arasında BM tarafından bir girişim açıklanabilir".

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.