GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Büyükelçi Korniliou Kıbrıs sorunu hakkında konuştu

Büyükelçi Korniliou Kıbrıs sorunu hakkında konuştu

"Kıbrıs Cumhuriyeti"nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Kornelios Korneliou, Kıbrıs'ı temsilen BM Genel Kurul Dönem Başkanı Miroslav Lajcak'ın inisiyatifiyle 24-25 Nisan tarihleri arasında New York`ta gerçekleştirilen "Barış İnşası ve Barışı Sürdürme" konulu BM Üst Düzey Toplantısına katıldı.

Yayın Tarihi: 26/04/18 10:59
okuma süresi: 2 dak.
Büyükelçi Korniliou Kıbrıs sorunu hakkında konuştu
A- A A+

Büyükelçi, toplantıda Kıbrıs sorunu hakkında da konuştu.

Toplantı sırasında, Birleşmiş Milletler'in barış inşası ve barışın sağlanması konusundaki rolünün güçlenmesi amacıyla şu ana kadar üstelenilen inisiyatifler ve yaratılan fırsatlar değerlendirildi.

Büyükelçi Korneliou, uluslararası hukuk ve BM Beyannamesine aykırı olarak Kıbrıs'ta devam eden Türk istila ve işgalinin adanın zorla bölünmesinden dolayı Kıbrıs sorununun uluslararası bir barış ve güvenlik meselesi olmaya devam ettiğini vurguladı.

Kıbrıs'taki BM Barış Gücü'nün (UNFICYP) rolü hakkında memnuniyetini ifade eden Büyükelçi, Kıbrıs sorununa kapsamlı bir çözüm bulunmasına kadar UNFICYP'in adada kalmasının gerekli olduğunu belirtti.

"Kıbrıs Cumhuriyeti"nin Kıbrıs sorununa BM kararları temelinde bir çözüm bulunmasına bağlı olmaya devam ettiğini vurgulayan Korneliou, Kıbrıs sorununa BM yoluyla kapsamlı bir çözüm bulunabileceğini ve adanın yeniden birleşmesi amacıyla yapılan çalışmaların "itici güç" olmaya devam etmesinin önemine işaret etti.

Büyükelçi, konuşmasında, Kıbrıs sorununa adil ve kalıcı bir çözümün bulunması hem Kıbrıs halkının yararına olacağını hem de bölgede barış, istikrar ve refah sağlanması için yapılan çalışmalara önemli katkıda bulunacağını vurguladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.