GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 1 dak.

BM'ye Türkiye hakkında şikayet mektubu

BM'ye Türkiye hakkında şikayet mektubu

Güney Kıbrıs'ın BM'deki daimi temsilcisi Kornilios Korniliu, BM Genel Sekreteri'ne 2 Nisan'da gönderdiği mektupla Türkiye'yi şubat ayında "Kıbrıs Cumhuriyeti'nin ulusal hava sahasını ihlal etmek ve kapalı limanlarını kullanmakla" suçladı.

Yayın Tarihi: 26/04/18 11:29
okuma süresi: 1 dak.
BM'ye Türkiye hakkında şikayet mektubu
A- A A+
Fileleftheros'un "Yeni Türk Tahrikleri Konusunda BM'ye Şikayet" başlıklı haberine göre "şikayet" mektubunda KKTC devletinin şubat ayı içerisinde, Türk Hava Kuvvetleri'nin tatbikatları nedeniyle 3 NOTAM yayımladığı bilgisi de verildi.

Mektupta Türk ticari uçaklarının Ercan Havaalanı'nı sistemli olarak kullandıkları, "Lefkoşa FIR Hattı içerisindeki sivil ve askeri uçakların radyo (telsiz) çağrıları ile taciz edildiği ve Kıbrıs Cumhuriyeti'nin ulusal hava sahasında ihlallerde bulunulduğu" da iddia edildi.

Korniliu, BM Güvenlik Konseyi'nde resmî belge olarak dağıtımı yapılan mektubunda şikayet ettiği eylemlerin "ayrılıkçı varlık rejimi" olarak nitelediği KKTC'yi yükselterek "Kıbrıs Cumhuriyeti'nin egemenliğini sabote etme" maksadı taşıdığı iddiasına da yer verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.