GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 3 dak.

"Kıbrıslı Gönüllü Doktorlar" Bangladeş'te Rohingya mültecilerine yardım ediyorlar

"Kıbrıslı Gönüllü Doktorlar" Bangladeş'te Rohingya mültecilerine yardım ediyorlar

"Kıbrıslı Gönüllü Doktorlar" Bangladeş'te, Myanmar'da şiddet gören, Kutupalong ve Nayapara mülteci kamplarında zor koşullarda yaşamakta olan Rohingya mültecilerine tıbbi yardım sağlıyorlar.

Yayın Tarihi: 27/04/18 09:32
okuma süresi: 3 dak.
"Kıbrıslı Gönüllü Doktorlar" Bangladeş'te Rohingya mültecilerine yardım ediyorlar
A- A A+
Kıbrıs ekibinde patoloji, kardiyoloji, pediatri, dişçilik ve jinekoloji alanlarında uzman doktorlar bulunuyor.

Ekip patolog kardiyolog Dr. Giorgos Makriyiannis, uzman kardiyolog Dr. Chariklia Olympiou, Uzman çocuk doktoru Constantinos Christodoulides, pratisyen Dr. Andreas Kaouros, diş doktoru Giorgos Georgiou, hemşireler Anna Michaelidou, Constantina Roushia, Ioannis Marios Iasonos ve Aris Drapalis, doğuma yardımcı personel Nasia Papadopoulou, Demetris Makriyiannis ve foto muhabiri Katia Christodoulou'den oluşuyor.

Myanmar'da birçok etnik kökenli mülteciden biri olan Rohingya mültecilerinin sayısının bir milyondan biraz fazla olduğu tahmin ediliyor.

Müslüman Rohingya mültecileri, Myanmar'daki en büyük orana sahip, çoğunluğu Rakhine eyaletinde yaşayan Müslümanları temsil ediyorlar. Bu mültecilerin kendilerine özgü dilleri ve kültürleri bulunuyor; bölgede yıllardan beri yaşamakta olan diğer grupların ve Arap tüccarların soyundan geliyorlar, dil ve kültürlerini koruyorlar.

Ağırlıklı olarak Budist olan Myanmar hükümeti, Rohingya mültecilerinin yurttaşlığını kabul etmiyor, onları 2014'teki nüfus sayımından çıkaran hükümet kendilerini etnik olarak tanımayı reddediyor, Bangladeş'ten gelen yasadışı göçmenler olarak değerlendiriyor.

1970'lere kadar, çok sayıda Rohingya bu geniş bölgede göçmen oldu. Son birkaç yıldan bu yana, hatta şimdiki krizden önce binlerce Rohingya mültecisi, toplum içi şiddetten ve Myanmar yetkililerinin zulümden kaçarak göçtü.

En son toplu göç 25 Ağustos 2017'de, Arsa teşkilatına ait Rohingya isyancılarının 30'u aşkın polis karakoluna saldırmasıyla başladı. Yerlerinden edilmiş Rohingyalılara göre bir ayaktakımı Budist grubu desteğinde Myanmar rejimi asker göndererek misilleme yaptı, köylerini yaktı ve sivillere saldırdı.

Birleşmiş Milletler, Rohingyalıların durumunun, dünyada en hızlı yayılan mülteci krizi olduğunu düşünüyor.

UNHCR'e göre, geçen Ağustos'tan önce mülteci kamplarında ve geçici yerleşim yerlerinde 307.500 Rohingyalı mülteci vardı. O zamandan bu yana bu sayıya 655.000 Rohingyalı mülteci daha eklendi.

Bangladeş'e giden Rohingyalıların birçoğu çok az şeye sahip ve çoğunlukla temiz suyu, yiyeceği, barınağı ve tıbbi bakımı olmayan yerlerde, çoğunlukla yardım almadan barınmaya çalışıyor.

Bangladeş'teki Kutupalong kampı en büyük mülteci kampı. Burada yaşayan mültecilerin sayısı 22.241 kişiyi buldu, geçici yerleşim yerlerinde yaşayanların sayısının da hemen hemen 550.000 olduğu tahmin ediliyor.

Ocak 2018'in ortalarında, diğer bölgelerde de 242.000 kişinin yaşadığı, 79.000 kişinin de kamplarda yaşamadığı belirlendi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.