GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 1 dak.

Fotiu: "Kayıp Şahıslar Komitesi'nin programı tehlikede"

Fotiu: “Kayıp Şahıslar Komitesi’nin programı tehlikede”

Rum Başkanlığı İnsani Konular ve Dış Rumlar Komiseri Fotis Fotiu, Kayıp Şahıslar Komitesi programının kritik noktaya geldiğini; KKTC'de yapılan kazılarda tespit edilen kayıp sayısının günden güne azaldığını ve artık, kimlik tespiti yapacak kalıntı bulamama tehlikesiyle karşı karşıya olunduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 21/05/18 11:57
okuma süresi: 1 dak.
Fotiu: “Kayıp Şahıslar Komitesi’nin programı tehlikede”
A- A A+
Fileleftheros gazetesine söyleşi veren Fotiu, komitenin programının ilerleyebilmesindeki "anahtarın" Türkiye'de olduğunu iddia ederek, Türkiye'ye arşivlerini açması ve kayıpların tespit çalışmalarını kolaylaştırması için çağrıda bulundu.

Kayıp ailelerinin yaşadığı trajediye son verilmesi gerektiğini vurgulayan Fotiu, Türkiye'nin bir an önce bu konudaki yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.

KKTC'de Maronit köyleriyle ilgili yapılan son açıklamalara rağmen, somut bir adım atılmadığını iddia eden Fotiu, KKTC makamlarının yaptığı şeyin yeni oldu-bittiler yaratmak olduğunu ve imaj oyunları yapıldığını öne sürdü.

Fotiu, geçtiğimiz aylarda KKTC Hükümeti'nin, KKTC'de yaşayan Rum ve Maronitlere yapılan yardımlara getirdiği gümrük uygulamasını kaldırmasının akabinde, yardımların düzenli şekilde yapılmaya devam edildiğini söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.