GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 1 dak.

Kocias: "Garantör güç olmak istemiyoruz"

Kocias: "Garantör güç olmak istemiyoruz"

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias, Yunan Hükümeti'nin hedefinin, müdahale hakları ve üçüncü ülkelerin garantisi olmaksızın Kıbrıs sorununun çözümü olduğunu ifade etti.

Yayın Tarihi: 16/06/18 10:08
okuma süresi: 1 dak.
Kocias: "Garantör güç olmak istemiyoruz"
A- A A+
Alithia gazetesi Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias'ın, Rusya ziyareti sırasında Rus gazetesi "İzvestiya'"ya röportaj verdiğini yazdı.

Habere göre Kocias röportajda, Yunanistan'ın, Büyük Britanya ve Türkiye gibi garantör ülke olduğunu, kendilerinin böyle haklar istemediklerini belirtti.

Türkiye'nin 21'inci yüzyıl dünyasını uyarlamakta zorluklara sahip olduğunun görüldüğünü iddia eden Kocias, hiç kimsenin, "işgal altında veya himayesindeymiş" gibi başka bir ülkeye sahip olmasının mümkün olmadığını savundu.

Uluslararası hukuk temelinde ilkelere dayalı tezlerinden dolayı Rusya'ya da teşekkür eden Kocias Yunanistan'ın, Kıbrıs'ın, BM'nin normal ve düzenli üye devletine dönüşmesini arzuladığını belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.