GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Fotiu'dan Kıbrıs sorunu ve kayıplara ilişkin açıklama

Fotiu’dan Kıbrıs sorunu ve kayıplara ilişkin açıklama

Rum Başkanlığı İnsani Konular ve Dış Rumlar Komiseri Fotis Fotiu, Kıbrıs Rum tarafının, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında kaldığı noktadan Kıbrıs sorununa ilişkin müzakerelere her an başlamaya hazır olduğunu ileri sürdü.

Yayın Tarihi: 18/06/18 09:33
okuma süresi: 2 dak.
Fotiu’dan Kıbrıs sorunu ve kayıplara ilişkin açıklama
A- A A+
Fileleftheros gazetesi,Rum Başkanlığı İnsani Konular ve Dış Rumlar Komiseri Fotis Fotiu'nun, dün bir anma töreni çerçevesinde gerek Kıbrıs sorunu gerekse kayıplar konusunda yapmış olduğu açıklamalara yer verdi.
Habere göre Fotiu, Kıbrıs Rum tarafının, garantiler, müdahale hakları, asker olmaksızın normal bir devlet oluşturulması için BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in koyduğu parametreler temelinde, Kıbrıs sorununa ilişkin müzakerelerin, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında kaldığı noktadan başlamasına her an hazır olduğunu savundu.

Fotiu, kendilerinin, ne ileri sürdükleri "işgalle", Ada'daki bugünkü kabul edilemez durumla; ne de Türkiye'nin, tek taraflı müdahale hakları ve daimi askeri mevcudiyete ilişkin talepleriyle uzlaşmalarının mümkün olmadığını iddia etti.

Türkiye'nin, sahip olduğu büyük sorumlulukları üstlenerek insani olan kayıplar konusunun çözümü için işbirliği yapması temennisinde bulunan Fotiu, birçok kayıp yakının, sevdiklerinden haber almamaya devam ettiğini, hatta bazılarının yakınlarının kaybolması acısıyla hayata veda ettiğini söyledi.
Türkiye'nin sadece hala kayıp olan 850 kişi karşısında değil ailelere karşı da sorumluluğu olduğunu iddia eden Fotiu, kendilerinin, son kayıp vakasına kadar kayıpların akıbetinin belirlenmesi için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.