GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Prodromu: "Bizim MEB'imize müdahale etmesinler yeter"

Prodromu: "Bizim MEB’imize müdahale etmesinler yeter"

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de yapacağı sondaj için, Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi "Socar"a bağlı şirket olan "Caspian Drilling Company" (CDC) ile anlaştığı iddia edildi.

Yayın Tarihi: 19/07/18 14:15
okuma süresi: 2 dak.
Prodromu: "Bizim MEB’imize müdahale etmesinler yeter"
A- A A+
Politis gazetesi; "Sondaj Azerbaycan Eliyle" başlığıyla aktardığı haberinde, sondajla ilgili anlaşmanın "Natural Gas World" tarafından da yayınlandığını kaydederken, işbirliğinin genel hatlarına göre, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) sondajlar konusunda "teknik yetersizliği" dolayısıyla, CDC'den hizmet alımı yaptığını ve CDC'nin sondaj gemisine personel göndereceğini öne sürdü.
Gazete, edindiği bilgilere dayanarak, TPAO'nun sondajlar konusunda başka yabancı şirketlerle de anlaşmalar yaptığını ve Rum Hükümeti'nin, TPAO'nun sondajı gerçekleştirmek için gösterdiği çabaları aylardır izlemekte olduğunu ileri sürdü.

Rum Hükümeti'nin, Türkiye'nin sondaj için anlaştığı yabancı şirketlerden, yalnızca Türk karasularında yapılacak sondajlar için hizmet verileceği konusunda teyit aldığını savunan gazete, Güney Kıbrıs'ın sözde "Münhasır Ekonomik Bölgesi" veya diğer ülkelerin karasularının söz konusu olması halinde, hizmet verilmeyeceğinin belirtildiğini iddia etti.

PRODROMU: "BİZİM MEB'İMİZE MüDAHALE ETMESİNLER YETER"

Gazete devamla, Rum Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromu'nun, RİK'e yaptığı açıklamada, her ülkenin olduğu gibi, Türkiye'nin de planlarını hayata geçirebileceğini; ancak bunu, Güney Kıbrıs'ın sözde "MEB"ine müdahale etmeden yapabileceğini söylediğini yazdı.

Habere göre Prodromu, Güney Kıbrıs'ın enerji planlarının da ilerlediğini ve ay sonu, siyasi liderlerle toplantı yapılarak, bu planlarla ve gelecekteki planlarla ilgili bilgilendirme yapılacağını ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.