GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Hristofidis: "Anastasiadis taksim başkanı olacak"

Hristofidis: "Anastasiadis taksim başkanı olacak"

AKEL Politbüro üyesi Hristos Hristofidis, "Kıbrıs Cumhuriyeti" Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis'in icraatlarını eleştirerek, onun, "taksim başkanı" olma yolunda ilerlediğini belirtti.

Yayın Tarihi: 14/10/18 13:56
okuma süresi: 2 dak.
Hristofidis: "Anastasiadis taksim başkanı olacak"
A- A A+
Fileleftheros gazetesine konuşan Hristofidis, Kıbrıs sorunuyla ilgili değerlendirmelerde bulunurken, çok kritik bir durumla karşı karşıya olduklarını söyledi.

Bunun sadece AKEL'in değil, DİSİ de dahil tüm siyasi partilerin değerlendirmesi olduğunu ifade eden Hristofidis, Türk tutumu ve uluslararası toplumun Türk uzlaşmazlığı karşısında gösterdiği tahammülün, bu süreçte belirleyici rol oynadığının bir geçek olduğunu savundu.

Ancak özellikle son iki yıldır Anastasiadis'in "trajik" olarak nitelendirdiği icraatlarının, Türkiye'ye kolaylıklar sağladığını ve nihai bölünmeye ulaşmaya dek yardımcı olduğunu iddia eden Hristofidis, 2016 sonbaharındaki Mont Pelerin'dan bu yana inanılmaz tutarsızlıklar ve kritik noktalarda kötü müzakerelerin, Türkiye'nin suçlarından arındırılmasını sağladığını ileri sürdü.

Anastasiadis'in icraatlarına ilişkin birçok örnek vererek eleştirilerde bulunan Hristofidis, müzakerelerin Guterres çerçevesinde devamını kabul edip etmediklerine yanıt vermeye çağrıldıkları bir zamanda, Anastasiadis'in icraatlarının son örneğinin de desantralize ya da gevşek federasyon olduğunu belirtti.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.