GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 3 dak.

Mars konulu uzay zirve toplantısı Güney Lefkoşa'da başladı

Mars konulu uzay zirve toplantısı Güney Lefkoşa'da başladı

Mars konulu Uzay Zirve toplantısı dün bilim insanlarının katılımıyla Lefkoşa'da başladı. Toplantıda Mars gezegenine gönderilecek bir sonraki uzay misyonları tartışılacak.

Yayın Tarihi: 16/10/18 07:25
okuma süresi: 3 dak.
Mars konulu uzay zirve toplantısı Güney Lefkoşa'da başladı
A- A A+

Tüm dünyadan uzay hizmetleri müdürleri ve NASA bilim insanı James Green, Rusya Yüksek Uzay Enstitüsü yetkilisi ve Avrupa, Hindistan, Çin ve Birleşik Arap Emirliklerinden meslektaşları cuma günü tamamlanacak toplantıda hazır bulunuyor.

Toplantı Kıbrıs Uzay Keşfi Organizasyonunun (CSEO) Güney Lefkoşa Belediyesiyle işbirliği içinde düzenleniyor. Toplantıların çalışmalarının halka kapalı olacağı cuma günü ise bir basın açıklaması yapılacağı duyuruldu.

Güney Lefkoşa'da toplantının açılışında konuşan Güney Lefkoşa Belediye Başkanı Konstantinos Yorkacis, söz konusu önemli bilim insanlarını konuk etmekten 'Lefkoşa Belediyesi'nin onur duyduğunu söyledi ve CSEO Başkanı Yorgos Danos'a çabalarından dolayı teşekkür ederek konukların Kıbrıs'ta iyi bir zaman geçirmesi için 'Lefkoşa Belediyesi'nin mümkün olan her şeyi yapacağını söyledi.

KHA'ya konuşan CSEO Başkanı Yorgos Danos, Güney Lefkoşa'nın uzay alanında seçkin bilim insanlarını konuk edeceğini ve Kıbrıs Uzay Keşfi Organizasyonunun Uluslararası Zirve Toplantısını Kıbrıs'a getirmeyi başardığını ve hedefin Kıbrıs'ı uzay haritasına koymak olduğunu vurguladı.

Danos toplantıda, Mars gezegenine gönderilecek uzay misyonlarının tartışılacağını ve Mars'ın kolonizasyon için uygun bir gezegen olduğunu ifade etti.

Son yıllarda gerek ulusal uzay hizmetleri gerekse özel şirketler insan türünü dünya dışına yaymak amacıyla ilk insanları bu gezegene gönderme çabasıyla bir uzay yarışına girmiş bulunuyor. Pek çok kişi Dünya'nın büyük bir olasılıkla büyük bir asteroit tarafından vurulabileceğine bunun sonucun büyük bir felaket olacağına ve gezegenin kendiliğinden hayat için uygun olmayacağını düşünüyor.

Kızıl gezegene ilk düzenli uçuşların 2030 yılında yapılması bekleniyor. Uzay hizmetleri şu an Mars'a gezegeni inceleyen ve dünyaya veriler gönderen Rover tipi uzay araçları gönderiyor.

NASA'ya göre Mars gezegeni güneşten 142 milyon mil uzakta bulunuyor (dünyanın uzaklığı 93 milyon mil). 4,220 millik bir çapa sahip (dünyanın çapı 7.926 mil). Dünyada bir yıl 365,25 gün sürerken Mars gezegeninde bir yıl 687 dünya gününe sahip. Dünyada bir gün 23 saat ve 56 dakika iken, Mars gezegeninde bir gün 24 saat ve 37 dakika olarak hesaplanıyor. Bir insanın Mars'ta yürüdüğünde dünya üzerinde hissettiğinden %62 daha az ağırlık hissedeceği düşünülüyor. Mars'ta ortalama sıcaklık -63 santigrat derece ve oksijen yok. Gezegen sürekli bir şekilde kum fırtınaları tarafından vuruluyor.

Dünya ve Mars yörüngeleri en yakın noktada bulunması durumunda bugünkü teknolojiyle Mars gezegenine yolculuk yedi ay sürüyor. Gezegen, yüzeyini oluşturan demir trioksit nedeniyle kızıl bir renge sahip.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.