GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Rum hükümeti, Guterres'in raporunu tatmin edici buldu

Rum hükümeti, Guterres'in raporunu tatmin edici buldu

Rum Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromou, Güney Kıbrıs hükümetinin BM Genel Sekreteri'nin iyi niyet raporundan memnun olduğunu ifade ederek, raporun içeriğinin çok önemli ve BM sürecin tükendiğiyle ilgili Türk görüşlerine cevap verildiğini söyledi.

Yayın Tarihi: 16/10/18 17:29
okuma süresi: 2 dak.
Rum hükümeti, Guterres'in raporunu tatmin edici buldu
A- A A+

Sözcü, BM Genel Sekreteri'nin raporunda her hangi bir gerginliğin önlemesi gerektiğini ve Türkiye'nin uluslararası meşruluğu sözde 'ihlal eden' eylemlerine atıfta bulunduğunu belirtti.

Rum Başkanlık Sarayında açıklamada bulunan Sözcü, BM Genel Sekreteri'nin raporunda önemli şeylerden bahsedildiğini, özellikle müzakerelerin yeniden başlaması için istişarelere ve çabalara devam edildiğine işaret etti.

"Rapor tatmin edicidir" şeklinde konuşan Sözcü, Nikos Anastasiades ve Kıbrıs Rum tarafının arzu ettiği; gerekli hazırlıklara devam edilmesi ve Temmuz 2017'de sona eren müzakerelerin yeniden başlaması olduğunu söyledi.

Sözcü, devamla, Genel Sekreterin raporundaki 8. paragrafa atıfta bulundu ve 8. paragrafta iki liderin Bayan Jane Holl Lute ile yaptıkları istişareler sırasındaki davranışlarının değerlendirildiğini, Anastasiades ve Kıbrıs Rum tarafının hazırlığı ile iyi niyetinin kaydedildiğini söyledi.

'Kıbrıs Cumhuriyeti'nin Münhasır Ekonomik Bölgesiyle ilgili rapordaki ifadelerle ilgili bir soruya Sözcü, 'Kıbrıs Cumhuriyeti'nin BM üyesi bir ülke olarak kendi egemenlik haklarına sahip olduğunu ve bunların tüm ülkeler tarafından tanınmış olan haklar olduğunu vurguladı.

Türkiye'ye ait olan "Fatih" isimli sondaj gemisinin faaliyetleri Lefkoşa için endişe verici olup olmadığıyla ilgili bir soruya Sözcü, Ankara'nın çalışmalarına rağmen 'Kıbrıs Cumhuriyeti'nin enerji çıkarları ve sorumlulukları "Kıbrıs sorununun bir parçası değil ve hiçbir zaman olmadı" yanıtını verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.