GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Kiprianu'ya göre görevleri Türkiye'yi işbirliğine itmek...

Kiprianu'ya göre görevleri Türkiye'yi işbirliğine itmek...

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, Politis gazetesine verdiği söyleşide genel olarak Kıbrıs sorunundan bahsetti.

Yayın Tarihi: 21/10/18 15:15
okuma süresi: 2 dak.
Kiprianu'ya göre görevleri Türkiye'yi işbirliğine itmek...
A- A A+

Politis gazetesine göre, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, söyleşisi sırasında, BM Genel Sekreteri'nin Güvenlik Konseyi'ne yönelik raporunun, son aylardaki ilerleme eksikliğinden net bir şekilde bahsettiğini, bunun, kendilerini düşündürmesi gereken bir unsur olduğunu söyledi.

Kiprianu, 1974 yılından beridir, önceliklerinin, sadece müzakereler aracılığıyla gelecek olan Kıbrıs sorununun çözümü olduğu konusunda uzlaşmaya vardıklarını, ancak müzakerelerin olmaması durumunda çözüme yaklaşamayacaklarını belirtti.

Türkiye'nin uzlaşmaz olduğunu da savunan Kiprianu, kendi taraflarının görevinin Türkiye'yi işbirliğine itmek olduğunu ileri sürdü.

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in, müzakerelerin yeniden başlamasını amaçlayan inisiyatifleri üstlenme kararlığına sahip olduğunun görülmediğini, bu konuda olumlu belirtiler göstermediğini belirten Kiprianu, Anastasiadis'in planlama ve programlama olmaksızın derme çatma, tehlikeli bir şekilde faaliyet gösterdiğini belirtti.

"Anastasiadis'in perde gerisinde iki devleti ele alıp almadığı" şeklindeki bir soru üzerine Kiprianu, bunun birçok kişi tarafından söylendiğini, siyasi kişilerden bu düşüncenin Anastasiadis tarafından çok kez ortaya konulduğunu duyduğunu söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.