GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

CTP-Anastasiadis görüşmesi Rum basınında

CTP-Anastasiadis görüşmesi Rum basınında

CTP Kıbrıs Çalışma Grubu'nun dün Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'e gerçekleştirdiği ziyaret Rum basından geniş yer buldu.

Yayın Tarihi: 17/11/18 11:58
okuma süresi: 2 dak.
CTP-Anastasiadis görüşmesi Rum basınında
A- A A+
Politis gazetesi, "Başkan Desantralizasyonun Siyasi Eşitliğin Yerine Geçmediği Konusunda CTP'ye Taahhüt Verdi" başlıkları altında verdiği haberinde, CTP Kıbrıs Çalışma Grubu'nun dün Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'e gerçekleştirdiği ziyaret ve sonrasında Rum sözcü Prodromos Prodromu'nun açıklamalarına yer verdi.

Görüşmede, doğalgaz ve EastMed konusunun da ele alındığını yazan gazete, Anastasiadis'in "doğalgaz konusundaki açıklamasına izahat getirdiğini" yazdı. Habere göre, Rum lider, "EastMed'in Avrupa Birliğiyle ilişkisi olan örnek gösterilebilecek bir proje olduğunu ve bu projede karar alma sürecinde çıkmaza girilmeyeceğinin garanti altına alınması gerektiğin" söyledi.

Görüşmede mobil telefon iletişimi konusundaki görüş ayrılıklarının da ele alındığını ve Anastasiadis'in heyetin görüşlerini not aldığını öne süren gazete, Anastasiadis'in teknik komiteden bilgi alacağını dile getirdiğini belirtti

Haber Alithia'da "Başkandan CTP Heyetine: Desantraliasyon Kıbrıslı Türklerin Siyasi Eşitliğini Ortadan Kaldırmaz"; Haravgi'de "Kıbrıs Türk Tarafının Siyasi Eşitliği Gerekli"; Fileleftheros'ta "Başkan Akıncı'yla Yeni Bir Sosyal Nitelikli Görüşme İçin Hazır – Ziyaret Bir Saatten Fazla Sürdü".
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.