GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

AKEL Genel Sekreteri Kiprianu New York'ta

AKEL Genel Sekreteri Kiprianu New York’ta

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu'nun, bir dizi temasta bulunmak amacıyla New York'a gittiği bildirildi.

Yayın Tarihi: 06/12/18 12:42
okuma süresi: 2 dak.
AKEL Genel Sekreteri Kiprianu New York’ta
A- A A+
Fileleftheros gazetesi, Kiprianu'ya AKEL Meclis Grup Sözcüsü Yorgos Lukaidis, AKEL'in Kıbrıs Sorunu Büro Şefi Tumazos Çelepis ve AKEL Genel Sekreterlik Ofisi Müdürü Marina Savva'nın eşlik ettiğini yazdı.

Gazete, Kiprianu'nun temasları çerçevesinde Salı günü Amerika Başpiskoposu Dimitrios ve İngiltere'nin ABD'deki Daimi Temsilci Vekili Jonathan Allen ile görüştüğünü; dün de Çin, Rusya ve Yunanistan'ın daimi temsilcileriyle görüştüğünü kaydetti.

Haberde, Kiprianu'nun yarın da BM Genel Sekreteri'nin Siyasi İşlerden Sorumlu Yardımcısı Rosemary DiCarlo ile görüşeceği belirtildi.

Gazete, Kiprianu için ABD'de yaşayan Rumlar tarafından yemek verildiğini de kaydederek, Kiprianu'nun bu yemekte yaptığı konuşmada, Türkiye'ye eleştirilerde bulunduğunu yazdı.
Kiprianu, bir tek Türkiye ile problemlerinin bulunduğunu ve Türkiye'nin "tahrikkar, saldırgan ve tehditkar" davrandığını iddia etti.

Kıbrıslı Türklerle birçok ortak noktalarının bulunduğuna işaret eden Kiprianu, dış müdahaleler olmasa, geçmişte yaşanan güzel günlerin bugün de yaşanabileceğini öne sürdü.

Kiprianu, hedefin Kıbrıs müzakerelerinin bir an önce yeniden başlatılması olduğunu ve federal çözüm dışında hiçbir çözüm modelinin tartışılmaması gerektiğini söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.