GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 3 dak.

Kiprianu: "Anastasiadis, Denktaşlaştı"

Kiprianu: “Anastasiadis, Denktaşlaştı”

Jane Holl Lute'un 16 Aralık günü adaya yapacağı kritik ziyaret öncesi, Rum siyasileri arasında kelimenin tam anlamı ile iç savaş yaşanıyor.

Yayın Tarihi: 11/12/18 16:32
okuma süresi: 3 dak.
Kiprianu: “Anastasiadis, Denktaşlaştı”
A- A A+
Kıbrıs Postası- Ulaş Barış

AKEL, dün akşam toplanan Rum Müzakere Heyeti toplantısına temsilcisi Tumazos Çelebis'i göndermeme kararı aldıktan sonra daha da alevlenen tartışmalara, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu'nun "Anastasiadis, bölünmeyi savunuyor. Bu konuda Rauf Denktaş'ın vizyonunu sürdürüyor, Konfederasyon konuşuyor" şeklinde açıklama yapması gerilimi daha da artırdı.

Rum basınında çıkan haberlere göre hükümetin, AKEL'in Kıbrıs sorununa ilişkin müzakere grubundan ayrılmasıyla ilgili yorumlarına yanıt veren Kiprianu, bazıları için kelimelerin anlamlarını kaybettiğini belirterek şunları ifade etti:

"Anastasiadis, uzun zamandır iki devlet ve konfederasyon fikriyle flört ediyor, AKEL'i, herhangi bir çözümden yana olduğu konusunda suçlama girişiminde bulunuyor. Kendisini, Ulusal Konsey huzurunda AKEL'in kendisinden ne zaman tavizlerde bulunmasını istediğini ifade etmeye çağırdım ve böyle bir şey söylemediğini belirtti. Şimdi köşeye sıkıştı ve şekillenen durumu argümanlarla ele almayı bilmediği için tam tersini söyledi. Talihsizliği, söylediklerinin Ulusal Konsey tutanaklarında kayıtlı olmasıdır. Cumhurbaşkanı'nın bu şekilde davranması gerçekten beni üzüyor. Samimiyetle söylüyorum, üzülüyorum" dedi.

"ANASTASİADİS'İN FEDERASYON ZEMİNİNİ TERK ETMEK İSTEDİĞİNE DAİR DAYANAKLI BİLGİLERE SAHİBİZ"

AKEL'in müzakere grubundan ayrılmasıyla ilgili olarak Kiprianu "Başkanlık Sarayı'ndan, AKEL'in tutarlı ve dürüst tutumunu memnuniyetle karşılamasını bekliyordum. İki kesimli, iki toplumlu federasyon zeminini terk etmek istediğine dair dayanaklı bilgilere sahibiz. Nihai hedefle hemfikir olmazken müzakere grubuna katılmamız daha tuhaf olur. Tutarlı bir şekilde geri döndüğüne bizi ikna ederse, AKEL orada olacak ve siyasi bedelle çabayı destekleyecektir" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de Çavuşoğlu ile gerçekleştirdiği görüşmenin, iki devlet-konfederasyon senaryolarını güçlendirip güçlendirmediğinin sorulması üzerine Kiprianu, Kıbrıs'ta durumların nereye gittiğini gösteren yeterince verinin olduğunu söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.