GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 3 dak.

"Kıbrıs doğal gazına Macaristan'dan ilgi"

"Kıbrıs doğal gazına Macaristan'dan ilgi"

Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Peter Szijjarto'nun dün Güney Kıbrıs'ta gerçekleştirdiği temaslar çerçevesinde, Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis'le bir araya geldiği haber verildi.

Yayın Tarihi: 15/12/18 13:31
okuma süresi: 3 dak.
"Kıbrıs doğal gazına Macaristan'dan ilgi"
A- A A+
Szijjarto'nun, Hristodulidis'le yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Macaristan'ın "Afrodit yatağından doğal gaz çıkarılması ve taşınmasını" gerçekçi bir senaryo olarak addettiğini yazan Fileleftheros, Szijjarto ve Hristodulidis'in, enerji alanında işbirliğinde bulunmak için bir memoranduma imza koyduklarını kaydetti.

Gazeteye göre, Hristodulidis ise açıklamasında, Rum Yönetimi'nin gelişme halinde olan ve önemli ilerleme kaydetmekte olan enerji programının, imzalanan memoranduma büyük değer ve önem vermekte olduğunu söyledi.

Orta Avrupa'da enerji güvenliğinin sağlanmasının kritik öneme sahip olduğunu söyleyen Macar bakan ise, Macaristan'a doğal gaz ikmalinin Rusya'dan yapıldığını, fakat ülkesinin sürekli alternatif çözümler aramakta olduğunu ifade etti.

Enerji güvenliklerini artırmak için doğal gaz kaynaklarını farklılaştırmak istediklerini ve Afrodit yatağından doğal gaz çıkarılması ve taşınmasını gerçekçi bir senaryo olarak addettiklerini dile getiren Szijjarto, "Kıbrıs" doğal gazının orta vadede Orta Avrupa'nın doğal gaz temininde rol oynayacağı bir durumun hazırlığına başlamaları için, bu memorandumu imzaladıklarını belirtti.

Su kaynaklarından istifade edilmesine de değinen Szijjarto, "Kıbrıs"ta su konusunun bir problem olduğunun anlaşıldığını ifade etti.

Su kaynakları teknolojisi açısından Macaristan'ın gelişmiş bir ülke olarak addedildiğini dile getiren Szijjarto, Macaristan'ın Güney Kıbrıs'a su temininin modernleştirilmesinde özel teknolojilerle nasıl yardımcı olabileceği konusunda, Rum Tarım Bakanıyla görüşmelerin başladığını da söyledi.

Hristodulidis'in Macar Bakanı Kıbrıs sorunundaki gelişmeler konusunda bilgilendirdiğini de yazan gazete, iki bakanın, Macaristan'ın Güney Kıbrıs'taki büyükelçilik ofisinin açılmasının ardından, iki ülke ilişkilerinde yeni bir dinamik meydana getirilmesinden söz ettiklerini de ekledi.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.