GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Avrupa Parlamentosu Milletvekilleri Yeşil Hattı gezdi

Avrupa Parlamentosu Milletvekilleri Yeşil Hattı gezdi

Avrupa Parlamentosu'nda (AP) bulunan Avrupa Birleşik Sol/Kuzey Yeşil Sol (EEA/BPA) Milletvekillerinin dün, Yeşil Hattı ziyaret ettikleri bildirildi.

Yayın Tarihi: 10/01/19 11:00
okuma süresi: 2 dak.
Avrupa Parlamentosu Milletvekilleri Yeşil Hattı gezdi
A- A A+
Fileleftheros gazetesi, "çalışma günleri" kapsamında Lefkoşa Rum Kesimi'nde bulunan AP milletvekillerine AKEL Meclis Grup Sözcüsü Yorgos Lukaidis ve AKEL'inAP'daki milletvekilleri Neoklis Silikiotis ile Takis Hacıyeorgiu'nun eşlik ettiğini kaydederken, ziyaretin "Orfea Kapısı" (Mağusa Kapısı) bölgesine düzenlendiğini yazdı.

Gazete, bölgeyi ziyaret eden milletvekillerinin yaptıkları açıklamada, birleşik solun Kıbrıs sorununun çözümüne destek verdiğini ve Kıbrıs'ın, Kıbrıslı Türkler ile Rumların bir arada yaşayabileceği birleşik bir devlet olması gerektiğini söylediklerini kaydetti.

Habere göre, İrlandalı AP Milletvekili Martina Anderson da, ülkesine döndüğünde adada edindiği izlenimlere dayanarak bölünmenin zararlarını anlatacağını kaydetti.

Gazete, Lukaidis'in açıklamasında ise, AP milletvekillerinin Mağusa Kapısı'nı ziyaret etmelerinin, Kıbrıs halkının 44 yıldır yaşadıklarını kısa bir süreliğine de olsa hissetmelerini sağlaması açısından önemli olduğuna işaret ettiğini yazdı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.