GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

AKEL'den Kıbrıslı Türklere AP seçimlerine dönük çağrı

AKEL'den Kıbrıslı Türklere AP seçimlerine dönük çağrı

Güney Kıbrıs'ta faaliyet gösteren partilerden AKEL, 26 Mayıs 2019 Pazar Günü Yapılacak Avrupa Parlamentosu Seçimlerinde Kıbrıslı Türklerin nasıl oy kullanabileceğine dair bir açıklama yayınladı.

Yayın Tarihi: 11/02/19 17:52
okuma süresi: 2 dak.
AKEL'den Kıbrıslı Türklere AP seçimlerine dönük çağrı
A- A A+

AKEL açıklaması şöyle:

"Kıbrıs Cumhuriyeti'nin 2001'den itibaren verilen yeni tip kimlik kartına sahipsen ve yaşın 18'den büyükse bu seçimlerde oy verme hakkın var.

Adanın kuzeyinde ikamet ediyorsan, kuzeyden güneye geçiş noktalarının yakınında kurulacak özel seçim merkezlerinde oy verebilirsin.

Oy verebilmen için Kıbrıs Cumhuriyeti'nin 2001'den itibaren verilen yeni tip kimlik kartının yanında olması gerekir. Kimlik kartının bitiş tarihi geçmiş olsa da yenilemeksizin oy verebilirsin.

Bu seçimlerde Kıbrıslıtürk seçmenler iki kategoriye ayrılmıştır:

a-Adanın kuzeyinde ikamet ediyorsan ve Nüfus Dairesi'nin sisteminde bu adresin kayıtlıysa herhangi bir işlem yapmaksızın özel seçmen listesine dahil edilmiş olacaksın ve özel seçim merkezlerinde oy verebilirsin.

b-Adanın kuzeyinde ikamet etmene rağmen, Nüfus Dairesi'nin sisteminde kayıtlı adresin adanın güneyindeyse, özel seçim merkezlerinde oy verebilmen için 2 Nisan tarihine kadar özel bir beyannameyle başvuruda bulunman gerekir.

Seçim günü yurtdışında olacaksan:

Seçim günü Birleşik Krallık'ta, Belçika'da ya da Yunanistan'da olacaksan 2 Nisan tarihine kadar başvuruda bulunup oy kullanma hakkını bu ülkelerdeki seçim merkezlerinde kullanabilirsin.

00 357 99255921 ya da 0533 8601798 numaralı telefonları arayıp ya da Facebook'taki AKEL Türkçe sayfasına mesaj gönderip sadece kimlik numaranı bildirerek özel seçmen listesinde kayıtlı olup olmadığını öğrenebilirsin.

OY VERME HAKKINI KULLANIP SESİNE GÜÇ VER!"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.