GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 1 dak.

Eide: "4 Temmuz'daki tutanaklar hakkında bilgim yok"

Eide: "4 Temmuz'daki tutanaklar hakkında bilgim yok"

Espen Barth Eide, 4 Temmuz'daki kayıp tutanaklar hakkında bilgisi olmadığını ifade etti.

Yayın Tarihi: 18/02/19 18:48
okuma süresi: 1 dak.
Eide: "4 Temmuz'daki tutanaklar hakkında bilgim yok"
A- A A+

Hükümet kaynaklarından alınan bilgilere göre, Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis, Münih'de Birleşmiş Milletler'in Kıbrıs eski Özel Danışmanı ile bir araya gelerek, 4 Temmuz'daki Guterres çerçevesi ve o günün toplantı tutanakları konusunu görüştü.

Aynı kaynaktan alınan bilgilere göre, Eide'nın tek teyit edebildiği şeyin, 4 Temmuz'da yapılan toplantı olduğu belirtildi. Toplantı tutanakları hakkında bilgisi olmadığını belirterek, Birleşmiş Milletler'den ayrıldığını ve yardım edebilecek bir pozisyonda olmadığını ifade etti.

Rum Lider Nikos Anastasiadis, dün Politis Gazetesi'ne verdiği röportajda, referans koşullarının belirlenmesi için söz konusu belgenin önemine dikkat çekerek, 4 Temmuz tutanakları olmadan referans koşullarının eksik olacağını ileri sürdü.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.