GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 1 dak.

ABD'li Senatör Menendez Güney Kıbrıs'a gidecek

ABD'li Senatör Menendez Güney Kıbrıs'a gidecek

ABD'nin Güney Kıbrıs'a uyguladığı silah ambargosunun kaldırılmasının da içeren yasa tasarısını hazırlayan Senatör Robert Menendez, Güney Kıbrıs'a silah ambargosunun kaldırılması ve bölgenin güvenliği için Güney Kıbrıs'la bir savunma ilişkisinin geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Yayın Tarihi: 14/04/19 11:40
okuma süresi: 1 dak.
ABD'li Senatör Menendez Güney Kıbrıs'a gidecek
A- A A+
Menendez, Fileleftheros gazetesinde yer alan söyleşisinde, ABD'nin Yunanistan ve Güney Kıbrıs'la mevcut ilişkilerini güçlendirmesi gerektiğini belirtirken, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füze sistemi satın almasına yönelik tepkisini dile getirdi.

Türkiye'nin hem S-400 sistemi, hem de F-35 savaş uçaklarını alamayacağını savunan Menendez, ABD Senatosu'nun artık Türkiye'nin saldırganlığını kabul etmeyeceğini de ileri sürdü.

Öte yandan Kathimerini gazetesi, Menendez'in önümüzdeki hafta Güney Kıbrıs'a gideceğini ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'le görüşeceğini yazdı.

Habere göre, Menendez'in salı günü Güney Kıbrıs'a giderek, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis ve Savunma Bakanı Savvas Angelidis'le görüşmesi bekleniyor.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.