GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Kadis'ten Rum çiftçilerin sürdürülebilirliğine vurgu

Kadis'ten Rum çiftçilerin sürdürülebilirliğine vurgu

Rum Tarım, Kırsal Kalınma ve Çevre Bakanı Kostas Kadis, 15 Nisan'da Lüksemburg'da düzenlenen AB Tarım ve Balıkçılık Konseyi'nde bir konuşma yaptı.

Yayın Tarihi: 18/04/19 08:05
okuma süresi: 2 dak.
Kadis'ten Rum çiftçilerin sürdürülebilirliğine vurgu
A- A A+
Rum Tarım, Kırsal Kalınma ve Çevre Bakanı Kostas Kadis yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği'nin gelecekteki Ortak Tarım Politikası'nda (OTP) çevresel hedeflerin oluşturulması, çiftçilerin ekonomik açıdan sürdürülebilir olmasının dikkate alınması ve Ortak Tarım Politikası bütçesinin en az bugünkü düzeylerde korunması gerektiğine vurgu yaptı.

OTP bütçesinin en azından bugünkü mevcut düzeyde korunması gerektiğini destekleyen Bakan her türlü çevresel ve iklimsel önlemin ve artan çevre/iklim koşullarına yeterli mali desteğin eşlik etmesi gerektiğini vurguladı.

Kostas Kadis konuşmasında, "iklim ve çevre performansının başarısı yeni OTP'nin önemli bir özelliği olmalı, buna rağmen, bu beklenti aynı anda ekonomik canlılığı dikkate alma ihtiyacını ve çiftçilerin tatmin edici bir gelir sağlamak için direnişini gerektirir" dedi.

Ortak Tarım Politikası'nın 2020'den sonraki geleceği, özellikle politikanın çevresel boyutlarına odaklanan bakanların tartıştığı başlıca konuyu oluşturuyordu. Kadis, OTP'sında önerilen umut verici çevre hedeflerini selamlayarak "amacımız, 2020'den sonra, çiftçiler ve ulusal yönetimler tarafından kabul görecek ve iklim ve çevre için iddialı hedeflere ulaşacak bir ortak tarım politikası oluşturulmasıdır" dedi.

Yapılan açıklamaya göre, Tarım, Kırsal Kalkınma ve Çevre Bakanı, salı günü doğa ilişkileri yönetiminden sorumlu AB Çevre Genel Müdürlüğü temsilcileri ile görüşerek onları son dönemde Kıbrıs'ta NATURA 2000 ağının yönetiminde kaydedilen ilerleme konusunda bilgilendirerek geçen nisan ayında Kıbrıs Cumhuriyeti ile AB arasındaki ikili diyalogda tartışılan konulara vurgu yaptı. Tarım Bakanı, doğanın sürdürülebilir yönetimi ve korunması hedeflerinin başarılabilmesi için yapılan çabaların yoğunlaştırılmasına olan kararlılığını ve taahhüdünü dile getirdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.