GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Kiprianu Kıbrıs sorunu konusunda açıklamalarda bulundu

Kiprianu Kıbrıs sorunu konusunda açıklamalarda bulundu

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, Kıbrıs sorununda uzun süren çıkmazın, müzakere masasına iki devlete dayalı çözümü getireceği konusunda uyarılarda bulunduklarını kaydetti.

Yayın Tarihi: 19/05/19 14:05
okuma süresi: 2 dak.
Kiprianu Kıbrıs sorunu konusunda açıklamalarda bulundu
A- A A+
Kathimerini gazetesine göre Kiprianu, Kıbrıs sorununda uzun süren çıkmazın, müzakere masasına iki devlete dayalı çözümü getireceği konusunda uyarılarda bulunduklarını, bunun sadece Türkiye tarafından değil Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis tarafından da ortaya konacağını söyledi.

Kiprianu, Anastasiadis'in bunu ortaya koyduğunu söyleyenlerin yüzlerce olduğunu ifade etti.

Niyazi Kızılyürek'in Avrupa Parlamentosu seçimleri adaylığı konusundaki bir soru üzerine Kiprinau, Niyazi Kızılyürek ile birlikte ilk baştan itibaren net olduklarını, hiçbir zaman Kıbrıs Türk toplumunu temsil ettiğini söylemediklerini, Kızılyürek'in de böyle bir şey demediğini ifade etti.

Kızılyürek ile tanışmalarının bugün olmadığını, yıllardan beridir tanıdıklarını ifade eden Kiprianu, Kızılyürek'in partinin üyesi olmadığını, yeni bir dinamik oluşturduğunu söyledi.

Kiprianu, Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumlara, birçok şeyi birlikte başarmalarının mümkün olduğu mesajını da göndermek istediklerini ifade etti.
Kiprianu söyleşisinde, AP seçimleri ve AKEL'in göndermek istediği mesajlardan da söz etti.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.