GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Rum siyasi partiler 20 Temmuz Barış Harekatı'nı kınadı

Rum siyasi partiler 20 Temmuz Barış Harekatı'nı kınadı

Rum siyasi partiler Barış Harekatı'nın yıldönümü nedeniyle kınama mesajları yayımladı.

Yayın Tarihi: 20/07/19 11:37
okuma süresi: 2 dak.
Rum siyasi partiler 20 Temmuz Barış Harekatı'nı kınadı
A- A A+
Rum basınında yer alan bir haberde Rum siyasi partilerin, 1974 Barış Harekatı'nın yıldönümü nedeniyle kınama mesajları yayınladıkları bildirildi.

Politis gazetesi, partilerin "Türk işgalini" topyekün kınadıklarını ve Kıbrıs sorununa dair açıklamalar yaptıklarını yazdı.

Habere göre DİSİ ile AKEL, Kıbrıs sorunu müzakerelerinin Crans Montana'da kaldığı yerden devam etmesinin gerekliliğini vurguladı.

DİKO, "Kıbrıs Cumhuriyeti"nin AB üyeliğini ve "devlet" olmasının avantajını elinde bulundurduğunu belirterek, bu avantajın Kıbrıs sorununda yeni bir strateji belirlemede kullanılması gerektiğini kaydetti.

Ekologlar-Vatandaşlar İşbirliği ile Vatandaşlar İttifakı ise, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in, Türkiye'nin "gerçek niyetini" anlamakta güçlük çektiğini ve CransMontana'da yapılana benzer bir gayrı resmi konferansa katılmasının yanlış olacağını ifade ederek, Kıbrıs sorunundaki gidişatın gözden geçirilmesi gerektiğine işaret ettiler.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.