GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Kıbrıs Postası'nın haberi Güney'i karıştırdı

Kıbrıs Postası'nın haberi Güney'i karıştırdı

Kıbrıs Postası'nda yayınlanan; BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lute, Cumhurbaşkanı Akıncı ile görüşmesinin ardından Rum lider Anastasiadis'e ulaşamayınca Rum Müzakereci Mavroyannis ile görüştü haberi Güney Kıbrıs'ı karıştırdı. Haber üzerine açıklama yapan Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis, Andreas Mavroyannis'in dün Lute ile görüşmesinde herhangi bir radikal öneri sunmadığını söyledi.

Yayın Tarihi: 05/09/19 16:58
okuma süresi: 2 dak.
Kıbrıs Postası'nın haberi Güney'i karıştırdı
A- A A+
Kıbrıs Postası

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lute'un, Cumhurbaşkanı Akıncı ile görüşmesinin ardından Rum lider Anastasiadis'e ulaşamayınca Rum Müzakereci Mavroyannis ile görüştüğü haberi Kıbrıs Postası'nda yayınlanınca Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis açıklama yaptı. Hristodulidis, Andreas Mavroyannis'in dün Lute ile görüşmesinde herhangi bir radikal öneri sunmadığını söyledi.

Kıbrıslı Rum müzakerecinin, şimdiye kadar not edilen referans kavramlarına ilişkin taslak metninden çok farklı ve radikal bir görüş sunduğuna ilişkin olarak "Kıbrıs Postası"nda yayınlanan haberi yorumlayarak, haberin süreçte sorun yaratma amacı taşıdığını iddia etti.

Hristodulidis, ortaya çıkan "küçük karşılığın aşılması için sürekli olarak öneriler sunulduğunu" ifade etti. Rum Dışişleri Bakanı, BM Genel Sekreteri'nin Özel Temsilcisi Jane Holl Lute'un bugün adadan ayrılmayacağını, yarın da temaslar yapmasının ihtimal dahilinde olduğunu kaydetti.

Lute'un iki tarafla gerçekleştirdiği istişarelerde, başarısız olma ihtimalinin olup olmadığına ilişkin bir soru üzerine Hristodulidis, böyle bir istişarede tüm olasılıkların açık olduğunu belirtti.

Hristodulidis son olarak, "pazartesi günü bugünden daha iyimserdim" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.