GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Rum tarafında çıkmaz korkusu

Rum tarafında çıkmaz korkusu

Rum diplomatik kaynaklarına göre, Kıbrıs Türk tarafı "Referans Kavramları" metninde, genel geçer esnek ifadeler yerine, Kıbrıs sorununun temeline ilişkin kavramların yer almasını ve Kıbrıs Sorununun bütünlüklü çözümünü ilgilendiren konuların açıklığa kavuşturulması için kararlı tutumunu sürdürüyor.

Yayın Tarihi: 06/09/19 11:41
okuma süresi: 2 dak.
Rum tarafında çıkmaz korkusu
A- A A+
Kıbrıs Postası

Sigma Live kanalında bu sabahın erken saatlerinde yayınlanan habere göre, Kıbrıs Türk tarafı bu yolla, Kıbrıs Rum tarafının yeniden tartışmaya açarak başlaması durumunda müzakere sürecini uzatma konusundaki tutumunu şimdiden ortadan kaldırarak, geçmiş süreçlerden farklı, sonuç odaklı ve takvimlendirilmiş bir çabayı önceden taahhüt altına almak istiyor.

Rum Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromu, "Referans Kavramlarının oluşturulmasına başladık ve orada bir sonuca varmak istiyoruz" dedi. "Küçük bir karışıklık oldu fakat görüşmeler devam ediyor" diye belirtti.

Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis ise dünkü görüşmelerden sonra görüş ayrılıklarının olduğunu söyledi ve bunların aşılması umudunu ifade etti.

Sigma'nın elde ettiği bilgilere göre, karışıklığın güçlendiği ve olayların çıkmaza gittiği görülüyor.

Sigma'ya göre Jane Holl Lute dünkü görüşmede Anastasiadis'i, eğer çıkmaz devam ederse adayı terk edeceği ve bunun görevinin sonu anlamına geleceği konusunda tehdit etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.